Rossi: Moj zaostanek je prevelik

Avtor prispevka: , objavljeno 15. septembra 2019 .

Valentino Rossi je po domači dirki v Misanu, katero je končal na četrtem mestu, za moštvenim kolegom Maverickom Vinalesom in Fabiom Quartararom na poltovarniški Yamahi, dejal da išče rešitev, kako se približati hitrejšima dirkačema na enakem motociklu. Yamaha je imela ob koncu dirke v San Marinu med prvo peterico štiri svoje motocikle. Quartararo se je za zmago boril z Marcom Marquezom in nato dirkaču Honde moral priznati poraz, Vinales pa je zasedel zadnje mesto na stopničkah. Rossi je medtem v cilj pripeljal le desetinko pred Francom Morbidellijem na drugi poltovarniški Yamahi ekipe Petronas SRT.

“Ta konec tedna smo na nekaj delih steze bili dovolj hitri in dirka se je na koncu razpletla precej po pričakovanjih, saj so bili prvi trije hitrejši na vseh treh treningih,” je pojasnil Rossi. “Bil sem četrti. Škoda, da mi ni uspelo priti do stopničk, toda tudi moj zaostanek za vodilno trojico je bil prevelik, zato se moramo na naslednjih dirkah bolj potruditi in postati bolj konkurenčni.

Letos imam več težav z oprijemom zadnjega dela, še posebej v primerjavi s Quartararom, nekoliko pa tudi v primerjavi z Vinalesom. Oba lahko hitreje pospešita iz ovinkov, saj imata na pospeševanjih več oprijema, ter boljši izhod iz ovinkov. Po poletnem premoru smo spremenili ravnotežje motocikla in kaže, da smo zdaj boljši glede na prvo polovico sezone, toda še vedno ne dovolj. Boljši sem na zaviranju, tudi na vstopu nisem slab, toda izgubljamo na pospeševanjih. Za to moramo najti rešitev, da bomo dobri tudi na tem področju,” je še dodal Italijan. Na vprašanje, ali je njegova in Morbidellijeva ovira njuna višja telesna rast in s tem teža, je Rossi odgovoril: “Yamaha je bila ta konec tedna konkurenčna in kaže, da imajo drugi proizvajalci več težav od nas. Maverick in Quartararo sta hitrejša od mene in Franca, s katerim imava enake težave na izhodu iz ovinkov. Morda je razlog to, da sva višja, morda ni. Tega ne vemo. Toda vemo, da moramo najti rešitev, da bomo močnejši.”

Morbidelli pa je pojasnil, da je njegov moštveni kolega boljši predvsem v hitrosti, s katero pelje skozi ovinke. “Fabio skozi hitre ovinke pelje brez truda in z visoko hitrostjo. Ne vem, kako mu to uspe. Toda to je njegova močna točka.”