Rossi mislil, da lahko doseže prenesetljivo zmago

Avtor prispevka: , objavljeno 27. avgusta 2017 .

Valentino Rossi je bil še pet krogov pred koncem dirke v Silverstonu prepričan, da lahko na svoji rekordni tristoti dirki doseže presenetljivo zmago, saj je po kvalifikacijah dejal, da bo na dirki tretje mesto največ, kar bo lahko dosegel. Italijan je dirko začel z drugega mesta, potem ko je prezvel vodstvo pa je čutil, da je dosegljiva tudi zmaga. A devetkratni svetovni prvak je v cilj pripeljal na tretjem mestu, potem ko sta ga v zadnjih krogih prehitela tako Andrea Dovizioso, kakor tudi moštveni tekmec Maverick Vinales.

“Malce nas je skrbelo, saj smo vedeli, da imamo ponavadi v zadnjih krogih težave, toda pet krogov pred koncem sem bil prepričan, da mi lahko uspe zmagati,” je povedal Rossi. “Toda v zadnjih krogih sem upočasnil. Imel sem preveč težav zato sta me Dovi in Maverick lahko prehitela. Na žalost nisem bil dovolj dober, da bi držal njun tempo in poskušal napasti nazaj. Kljub vsemu pa sem zadovoljen, saj je bil moj cilj doseči stopničke.”

Rossi je zavrnil namigovanja o taktiziranju po odstopu Marca Marqueza. “Naredil sem vse, kar sem lahko. Nekaj krat sem pripeljal na zaviranje v ovinek in nisem vedel, če mi bo uspelo dovolj upočasniti,” je dodal.

Foto: Yamaha