Rossi: Marquezovo prvenstvo še zdaleč ni končano

Avtor prispevka: , objavljeno 26. julija 2020 .

Valentino Rossi ne verjame, da je letošnjega prvenstva za Marca Marqueza že konec, čeprav na prvih dveh dirkah letošnje sezone, ki za zdaj skupaj obsega trinajst dirk, ni oziroma ne bo osvojil točk.

Devetkratni svetovni prvak je opozoril, da je prvenstvo sicer res kratko in da bo sezono nadaljeval z velikim zaostankom, toda na prvi dirki je pokazal kako hiter je lahko, poleg tega pa bo veliko odvisno tudi od tega, kako se bodo dirke razpletale med Fabiom Quartararojem, Maverickom Vinalesom ter Andreo Doviziosom. “Veliko je odvisno od tega, koliko točk bodo na VN Andaluzije osvojili Quartararo, Vinales in Dovizioso,” je dejal Rossi. “Prvenstvo je kratko in Marc bo imel velik zaostanek, toda na prvi dirki je bil izjemno hiter in bi lahko zmagal, zato mislim, da zanj prvenstva še ni konec.”

Tudi Quartararo, ki je v Jerezu slavil prvo zmago v razredu MotoGP, meni da je še prezgodaj, da bi se smatral za favorita v letošnjem prvenstvu. “Seveda je Marc še vedno v boju za naslov. Dve ničli sta v tako kratkem prvenstvu velik udarec, toda vsi vemo, česa je zmožen. Lani je podrl rekord zbranih točk v eni sezoni, zato je zagotovo še vedno kandidat za letošnji naslov svetovnega prvaka.

Tudi sam imam lepo priložnost, da postanem prvak, zato bom dal vse od sebe. Zagotovo bo Marc dirkal že v Brnu v precej boljšem stanju, zato se bomo morali precej potruditi.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish