Rossi: Marquezovo opravičilo zgolj PR poteza

Avtor prispevka: , objavljeno 9. aprila 2018 .

Valentino Rossi se tudi dan po dirki za VN Argentine, kjer je padel po agresivnemu prehitevanju Marca Marqueza, ni ohladil. Marquez je v trinajstem zavoju napadel za šesto mesto in se pri tem dotaknil Rossija. Oba sta zapeljala z dirkaške linije, Italijan pa je zapeljal na mokro travo in padel. Dirkač Honde, ki se je že takoj po prehitevanju obrnil proti Rossiju in se z gesto opravičil, je po končani dirki odšel v Rossijevo garažo, kjer se je želel tekmecu še enkrat športno opravičiti, a tam je naletel na Rossijevega pomočnika Uccia Saluccija, ki ga je nagnal iz garaže.

Rossi pa je prepričan, da se Marquez ni želel iskreno opravičiti, temveč naj bi šlo zgolj za potezo za gledalce. “Slaba šala, oziroma PR poteza,” je gesto komentiral devetkratni svetovni prvak. “Ni dovolj pogumen, da bi sam stopil do mene, temveč je kot vedno prišel s svojim menedžerjem, šefom moštva Honde in pred vsemi kamerami. Njemu je pomembna le javna podoba, vseeno mu je za tekmece. Ne želim govoriti z njim, saj vem, da z mano ne bo iskren,” je dodal Italijan, ki je na vprašanje, če bi sprejel Marquezovo opravičilo, odgovoril z grožnjo: “Bolje, da ne pride. Upam, da je dovolj pameten, da se ne pride opravičiti.”

Šef moštva Honda, Alberto Puig, ki je Marquezu sledil v Yamahino garažo, je dejal, da se je Španec želel opravičiti sam. “Po dirki je Marc prišel do komandnega pulta in najprej dejal, da se želi opravičiti, ter pojasniti, kaj se je zgodilo. Marc se je odločil, da želi oditi tja in to pove veliko o dirkaču.

Šli smo tja in seveda niso bili veseli, zato so nas prosili, da odidemo, kar lahko razumem. Toda to je dirkanje in kaj lahko drugega storimo? Želeli smo se opravičiti, saj nam je bilo žal, a če ne želijo sprejeti opravičila, potem ne moremo storiti nič drugega. Predvsem pa mislim, da nima smisla o tem še naprej razpravljati.”

Puig je poudaril, da povsem zaupa Marquezu in da je prepričan, da je šlo za dirkaško nesrečo. “Upam le, da bodo poskušali razumeti in da sprejmejo naše opravičilo za nekaj, kar po našem mnenju niti ni bila napaka dirkača, toda posledica je bila Valentinov padec,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish