Rossi: Marquezove rešitve pred padci niso le naključje

Avtor prispevka: , objavljeno 28. februarja 2018 .

Valentino Rossi je dal velik poklon aktualnemu svetovnemu prvaku Marcu Marquezu, ki je v preteklih sezonah pogosto uspel rešiti situacije, v katerih dirkači ponavadi padejo. Tisti, ki Španca ne marajo, trdijo, da gre zgolj za srečo oziroma naključje, toda devetkratni svetovni prvak pravi, da se je pred padci rešil že toliko krat, da to ne more biti zgolj sreča.

“Neverjetno je, kar mu uspeva, saj le redko pade,” je Rossi dejal v pogovoru za časopis Riders. “Lani se je toliko krat rešil pred padcem, da to ne more biti več le naključje. Mislim, da je veliko delal na svojem slogu vožnje, toda ne vem, ali je to, da svoje telo položi med motocikel in asfalt, njegova naravna sposobnost ali nekaj, kar se je naučil.”

Italijan pa je dodal, da šestkratnemu svetovnemu prvaku pri reševanju pred padci pomaga tudi Hondin motocikel. “Mislim, da ne gre za elektroniko, temveč za kompleten motocikel. Honda je izdelana tako, da se nagiba v ovinek, tudi ko je prednje kolo zavito v stran. Našega motocikla ne moreš več pobrati, če zapre prednje kolo,” je dodal dirkač Yamahe.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish