Rossi: Marquez ni samo hiter, ampak tudi pameten

Avtor prispevka: , objavljeno 15. junija 2019 .

Valentino Rossi je priznal, da je Marc Marquez storil zelo pametno potezo potem, ko se je ob koncu kvalifikacij vozil povsem za njim. To mu je na koncu pomagalo do drugega mesta. Podobno je sicer storil tudi v Mugellu, ko si je s pomočjo zavetrja Andre Doviziosa priboril najboljši štartni položaj. Povsem ob koncu je bil sicer aktualni svetovni prvak na poti do najboljšega štartnega položaja a mu je to prepričila napaka v četrtem zavoju. Rossi pa bo po kazni moštvenega kolega Mavericka Vinalesa jutrišnjo dirko pričel s četetega mesta.

Marqueza smo sicer ta dirkaški vikend lahko večkrat videli kako išče dirkača za katerim bo izkoristil zavetrje. Devetkratni svetovni prvak je na hudomušen način našel razlog za njegovo početje.

“Mogoče sledi ostalim, ker nima dovolj izkušenj Tako se poizkuša najti tisto najhitrejšo linijo. To je bila seveda šala. Marquez namreč ni samo hiter ampak tudi pameten. Med treningi vedno preuluje svoje konkurente. Vse to ima že naprej načrtovano. Ve komu mora slediti. Na koncu ti ne da izbire, ali opraviš svoj krog do konca ali pa odnehaš. Jaz sem ostal osredotočen naprej, saj sem se zavedal kako pomembno je, da se uvrstim v prvi dve štartni vrsti.”

“To je bila pravilna odločitev, saj mi je uspel zelo dober krog.”

Dober podatek zanj je tudi ta, da so med najboljšimi petimi zaključili kar štirje Yamahini dirkači.

Marquez je poudaril, da se je povsem za Rossijem peljal le v petek, ob tem pa dodal, da sta Yamaha in Suzuki ta konec tedna zelo konkurečna.

“Rossiju sem sledil v zaveterju le v petek na drugem treningu, ko sem želel preveriti nekatere stvari, predvsem v zvezi z rabljeno pnevmatiko. Kot sem lahko videl je Yamaha zelo hitra skozi ovinek. Ta vikend so vsi pričakovali le boj med Ducatijem in Hondo. Toda kot kaže tu najbolje delujeta Yamaha ter Suzuki, ki imata sicer nekoliko manj moči. Steza ima eno dolgo ravnino ter nato 13 zavojev kjer so oboji zelo močni.”

Aktualni svetovni prvak je ob tudi ni želel odgovarjati na vprašanja na temo ali je v zadnjem obdobju nekoliko spremenil svojo strategijo ter se bolj kot v prejšnnjih sezonah osredotočil na sledenje ostalim dirkačem.

“Moj cilj je vedno uvrstitev v prvo štartno vrsto in to sem letos tudi vedno dosegel.”

Rossi se kljub temu nad tem ni pritoževal.

0 0 glasovi
Oceni komentar