Rossi: Marquez mi je namerno uničil krog

Avtor prispevka: , objavljeno 14. septembra 2019 .

Valentino Rossi je bil po končanih kvalifikacijah jezen na Marca Marqueza, ki naj bi mu s prehitevanjem namerno uničil zadnji poskus. Dirkača sta zadnji del kvalifikacij peljala drug za drugim, spredaj je bil Rossi. V njunem zadnjem poskusu pa je aktualni svetovni prvak z drznim prehitevanjem v hitrem zavoju Curvone želel priti pred Rossija, vendar pa je bil ob tem nekoliko predolg in zapeljal s steze. Devetkratni svetovni prvak je prehitel nazaj, ob tem pa sta dirkača skoraj trčila. S tem manevrom sta oba zapravila svojo zadnjo možnost za izboljšanje štartne pozicije.

Dirkača so zaradi tega kasneje zaslišali komisarji, vendar sta jo odnesla brez kazni. Rossi je v razlagi svojega pogleda na incident poudaril, da se je Marquez ob prehitevanju zavedal, da mu bo uničil krog.

“Bil sem v svojem hitrem krogu in vozil povsem na meji, ko me je v hitrem enajstem zavoju prehitel. Zaradi tega sem izgubil veliko časa. Ob prehitevanju je zapeljal na zeleni del izven steze tako, da sem se odločil ostati na notranji strani in ga ponovno prehiteti v lasnici, kjer pa sem zapeljal zelo na široko. Na koncu sva oba izgubila možnost, da izboljšava svoja časa.”

“Marc je že ob svojem prehitevanju vedel, da mi bo s tem uničil krog. Žal mi je, da se je to zgodilo. Upal sem sicer, da bom hitrejši ter tako dirko začel nekoliko bolj spredaj, saj naš ritem ni slab. Jutri bo težko, saj ima veliko dirkačev zelo dober ritem.”

Marquez je sicer že ob začetku njunega zadnjega kroga opazi, da je Italijan zapeljal nekoliko izven steze, česar pa se Rossi ni povsem zavedal zato je nadaljeval s hitro vožnjo.

“Nisem vedel, da sem se dotaknil zelene podlage, zato sem nadaljeval z vožnjo povsem na polno. Šele kasneje sem izvedel, da sem zapeljal nekoliko izven steze.”