Rossi: Marquez me je stal naslova!

Avtor prispevka: , objavljeno 25. oktobra 2015 .

Valentino Rossi je dejal, da je Marc Marquez letošnji naslov prvaka potisnil v roke Jorgeja Lorenza.

Po sedmih krogih dvobojev med Rossijem in Marquezom je Rossi stvari ustavil tako, da je španskega tekmeca zrinil na rob steze, kjer sta se z dirkačem Honde, s katerim sta se pred tem večkrat prehitela, zadela in je padel ter ostal brez uvrstitve. Rossi je v cilj pripeljal na tretjem mestu, za zmagovalcem Danijem Pedroso in Jorgejem Lorenzom, tekmecem za letošnji naslov, po dirki pa so ga komisarji kaznovali s tremi kazenskimi točkami zaradi povzročitve nesreče, posledično pa se bo na naslednji dirki v Valenciji, zadnji dirki sezone, na štartu preselil povsem na zadnje mesto.

Rossijeva prednost se je tako zmanjšala na sedem točk, Italijan pa mora ob zmagi Lorenza na dirki končati na drugem mestu, če želi postati prvak. Samooklicani dirkaški doktor pa dvomi, da mu to lahko uspe, zato je Marqueza obtožil, da mu je odvzel vsakršno možnost za deseti naslov svetovnega prvaka.

“Marc je dokazal, da to, kar sem povedal na tiskovni konferenci povsem drži,” je dejal Rossi, ki je Španca že po dirki v Avstraliji obtožil, da pomaga Lorenzu. “Uspelo mu je, izgubil sem naslov. Nisem želel da pade, hotel sem ga le zapeljati z idealne linije, saj sem imel dovolj dvoboja, zatem pa sem želel pobegniti. Dotaknila sva se. Ni res, da sem ga brcnil. On se je s kmrilom dotaknil moje noge, ki je nato zdrsnila s stopalke. Takšen izzid je slab za vse. Bilo bi lepo, če bi se v Valenciji z Lorenzom pomerila iz oči v oči, toda Marc se je odločil, da bo boj za naslov odločil namesto Jorgeja.”