Rossi: Marquez je uničil naš šport!

Avtor prispevka: , objavljeno 9. aprila 2018 .

Besni Valentino Rossi je znova udaril po svojemu tekmecu Marcu Marquezu, s katerim sta se že večkrat znašla v napetih odnosih. Do novega incidenta je tokrat prišlo na dirki v Argentini, kjer je Marquez agresivno napadel Rossija, ta pa je zatem zapeljal na travo in padel. Komisarji so dirkača Honde kaznovali s 30 sekundno kaznijo, a Italijan je na račun aktualnega svetovnega prvaka po dirki izrekel kar nekaj krepkih.

“To je slabo, saj je uničil naš šport! Nima nikakršnega spoštovanja do tekmecev,” je bil oster Rossi, ki je tudi sam bil nekoč znan bo brezkompromisnih dvobojih. “Ko vozis 300 kilometrov na uro, moraš spoštovati tekmece. Res da moraš dati vse od sebe, toda s takšno vožnjo je z dirkanjem konec.”

Rossi je Marqueza, ki je moral po podobne trčenju z Aleixom Espargarojem slednjemu prepustiti mesto, obtožil agresivne vožnje ves konec tedna. Italijan je dejal celo, da je Marquez namerno želel povzročiti padce tekmecev. “Takšna stvar se lahko zgodi vsakemu, zlahka narediš napako na zaviranju in trčiš v drugega. To se pač dogaja, to je dirkanje, vendar pa je Marquez tako vozil vse od petkovih treningov z Vinalesom, Dovizioso in mano v soboto zjutraj, ter danes na dirki, ko je s steze zrinil štiri dirkače in to je storil namerno. Ne gre za napako, saj vsakič dvigne nogo. Vsakič ve, da sam ne bo padel, upa pa, da bo njegov tekmec padel. Če se začneš tako poigravati, dvigneš nivo dirkanja na zelo nevarno točko. Če bi vsi dirkali tako, brez spoštovanja do drugih, se v tako nevarnem športu hitro lahko zadeve končajo zelo slabo.”

Rossi je s šefom moštva Yamahe, Linom Jarvisom po dirki odšel v pisarno vodstva dirke, kjer so lobirali za dodatne ukrepe zoper Marqueza. Italijan je dejal, da je zdaj odgovornost na vodstvu dirke in komisarjih, da končajo takšno Marquezovo obnašanje. “Bojim se, bojim se, ko sem na stezi blizu Marqueza. Tudi danes sem se bal, ko sem videl njegovo ime na tabli, saj sem vedel, da me bo napadel. Vedel sem. Lahko sem le upal, da ne bom padel,” je še poudaril devetkratni svetovni prvak.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish