Rossi: Marquez je ščitil hrbet Lorenzu

Avtor prispevka: , objavljeno 8. novembra 2015 .

Valentino Rossi se ne more sprijazniti s porazom v letošnjem prvenstvu. Po zadnji dirki sezone, kjer je Jorge Lorenzo postal svetovni prvak, je Italijan znova napadel Marca Marqueza in ga obtožil sodelovanja z Lorenzom.

Čeprav je Marquez večji del dirke močno pritiskal na Lorenza, Španec rojaka ni napadel tako brezkompromisno, kot bi to pričakovali. Dirkač Honde je po dirki pojasnil, da je vozil na vso moč in napad pripravljal za zadnje kroge, tako kot v Avstraliji, a mu je načrte podrl moštveni kolega Dani Pedrosa, ki ga je prehitel krog in pol pred koncem dirke in tako dovolil Lorenzu nabrati nekaj prednosti.

Rossi je dirko zaradi spornega manevra v Maleziji, začel z zadnjega mesta, sedemkratni prvak pa je po končanem prvenstvu sprožil nove napade v medijih.

“Danes so vsi videli njune načrte,” je prepričan dirkač Yamahe. “Zaradi tega sem žalosten in to je zelo slabo za ta šport. Ne razumem, zakaj dirkač Honde pusti tekmecu pri Yamahi zmagati na dirki. Upam, da se mu (Marquezu) takšno obnašanje maščuje.

Lorenzo je zelo dober dirkač. Lepo bi bilo, če bi se pomerila enakopravno in mislim, da tudi tudi on ni želel zmagati na tak način. Žal mi je, da je Marquez vozil kot telesni stražar Lorenza. Že v četrtek sem povedal, da sem prepričan, da bosta svoj načrt izpeljala do konca. Prepričan sem bil, da sta se zarotila proti meni, kot se je to zgodilo v nogometu,” se je razgovoril Rossi in pri tem ciljal na domnevno dogovorjeno tekmo med Švedsko in Dansko, ki sta tako izločili Italijo iz Eura 2004)

“Ne vem, ali je Marquez Lorenzu pomagal, ker sta oba Španca, toda alostno je, da se je odločil igrati njegovega telesnega stražarja. Lorenzo ni nikoli storil česa podobnega kot Marquez. Toda zato, ker je po Maleziji želel sodelovati na zaslišanju v primeru moje pritožbe, si zasluži enako obravnavo, kot Marquez. Žalosten sem, saj se mi je izmuznila lepa priložnost in tega res nisem zaslužil,” je dodal Rossi, ki je dirko končal na četrtem mestu in bi v primeru Marquezove zmage kljub izenačenju po točkah, prvenstvo proti Lorenzu izgubil zaradi manjšega števila doseženih zmag v sezoni.

Foto: Yamaha