Rossi: Marquez in Lorenzo enako nevarna

Avtor prispevka: , objavljeno 15. maja 2015 .

Sedemkratni svetovni prvak Valentino Rossi meni, da sta mu v letošnji sezoni v boju za naslov prvaka Marc Marquez in moštveni kolega Jorge Lorenzo enako velika grožnja. Italijan pred dirko v Le Manu, ki bo ta konec tedna, vodi v skupnem seštevku prvenstva s 15 točkami prednosti. Letos je že dvakrat slavil zmago, prav vse dirke do zdaj pa je končal na stopničkah za zmagovalce. Lorenzo in Marquez sta v prvenstvu na tretjem in četrtem mestu, letos pa sta vsak slavila po eno zmago.

“Boji z Marcom in Jorgejem bodo vedno težki,” je dejal Rossi. “Lani je bilo težje z Marcom, toda tudi Jorge je odpeljal nekaj dobrih dirk, zato ju vidim kot enako težka nasprotnika. Raje se osredotočam na to, da sem sam hiter in da nadaljujem v tem ritmu.”

Izkušeni Italijan pa je opozoril, da je na stezi še nekaj drugih dirkačev, ki bi se lahko kadarkoli pridružili vodilni skupini, vključno z Andreo Doviziosom, ki mu je po točkah najbližje v seštevku prvenstva.

“Tudi Dani (Pedrosa) bo lahko nevaren za zmago. Iannone je imel na testiranjih težave z ramo, zato se bo na naslednjih nekaj dirkah boril z bolečino, toda Dovi je vedno hiter,” je povedal Rossi.