Rossi: Lorenzo nima jajc za prestop k Ducatiju!

Avtor prispevka: , objavljeno 19. marca 2016 .

Valentino Rossi, ki je v soboto zjutraj po našem času za dve leti podaljšal pogodbo z Yamaho, se je še pred prvo dirko sezone očitno spustil v novo psihično igro. Svojemu moštvenemu kolegu Jorgeju Lorenzu, ki se o podaljšanju pogodbe z Yamaho še ni izrekel, je očital, da milo rečeno nima poguma, da bi prestopil k Ducatiju, ki naj bi ga vabil v svoje vrste.

Špancu pogodba z Yamaho velja le še do konca letošnje sezone, japonsko moštvo pa je svojima trenutnima dirkačema hkrati poslalo ponudbo za podaljšanje sodelovanje. Rossi je ponujeno takoj sprejel, kje bo v naslednjih sezonah dirkal Lorenzo pa ostaja vprašanje. Italijan, ki je pred vrnitvijo k Yamahi, v sezonah 2011 in 2012 na Ducatijevem motorju doživel dve izmed najslabših sezon v razredu MotoGP, pa je prepričan, da se bo njegov moštveni tekmec naposled odločil ostati v trenutnem moštvu. “Da greš dirkat za Ducati moraš biti res pogumen. Imeti moraš jajca,” je dejal Rossi in dodal: “Zato mislim, da bo Lorenzo ostal pri Yamahi.”

Rossi je pred sezono dejal, da bo kariero končal pri Yamahi in da se bo o tem, ali se bo to zgodilo ob koncu letošnje sezone ali ne, odločil po prvih nekaj dirkah. Zato je podaljšanje pogodbe nekoliko presenetilo. “Želel sem počakati nekaj dirk, toda potem mi je Yamaha ponudila novo pogodbo. Z njo so bili zadovoljni oni, jaz pa tudi, torej zakaj je ne bi sprejel?,” je pojasnil Italijan.

Lorenzo pa trdi, da mora o prihodnosti premisliti, saj se nahaja v drugačni situaciji, kot Rossi. Na voljo naj bi imel več možnosti. “Sam sem v drugačnem položaju, kot Valentino. Sem aktualni prvak in do zdaj nisem imel nobenih težav z drugimi moštvi. Tako imam na voljo več možnosti in si lahko privoščim, da z odločitvijo še nekoliko počakam. Yamahino ponudbo imam na mizi že en teden, kar mi ustreza. Ponudba je zelo dobra, boljša od trenutne. Gre za veliko stvar, a sem se odločil, da počakam,” je pojasnil Lorenzo.

Foto: Yamaha

1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish