Rossi: Lorenzo je lovil hitre čase, jaz pa sem delal!

Avtor prispevka: , objavljeno 3. februarja 2016 .

Valentino Rossi ob časih, ki jih je postavljal njegov moštveni kolega Jorge Lorenzo ni ostal ravnodušen. Potem ko sta dirkača Yamahe tudi tretji in zadnji dan prvih testiranj končala na prvih dveh mestih, je Italijan dejal, da je Špančev čas “impresiven”, vendar pa je pojasnil, da si je sam precej bolj umazal roke, kot aktualni svetovni prvak.

Rossi je na drugem mestu za Lorenzom zaostal za skoraj sekundo, na združenih časih testiranj pa je bil četrti najhitrejši.

“Jorge se zelo dobro počuti na Michelinovih gumah, vozi bolj na meji in preprosto vozi bolje. Toda to so šele prva testiranja. Iskreno povedano sem opravič več “umazanega” dela kot on. Odpeljal sem več krogov in vse, on pa se je osredotočal na hitre kroge. Kakor koli že, njegovi časi so presenetili vse nas,” je dejal Rossi.

“Tako kot ostali, moram ugotoviti, kako se mu lahko približam. Dober je v vseh delih kroga. Zavira močno, v ovinek zapelje hitro, tako da je v tem trenutku v dobri formi in zelo dobro vozi. Gume so zdaj bolj podobne Bridgestonovim, a so še vedno drugačne. Zadnji konec je v primerjavi z Bridgestonovimi gumami boljši, prednji pa slabši, vendar se ključ skriva v porazdelitvi teže na motorju.

S testiranji sem zadovoljen, saj smo preizkusili vrsto različnih stvari in zbrali dobre podatke o tem, kako lahko izboljšamo motor. Odpeljal sem krog 2:00.5, katerega pa mislim, da bi lahko še izboljšal.

Čaka nas še veliko dela, vprašanje pa je, ali bomo nadaljevali s tem motorjem, ki je bolj podoben lanskemu, ali pa bomo poskušali izboljšati letošnji model. Oba bomo primerjali še v Phillip Islandu, saj na koncu testiranj novi niti ni bil tako slab. Inženirji so se dobro odrezali pri delu z elektroniko, Michelin pa je ponudil še boljše gume, zato sem s prvimi testiranji zadovoljen.”

Rossi je danes preizkusil tudi majhna krilca, kakršna smo videli lani na Ducatijevih motorjih. Ta naj bi pomagala ustvariti več oprijema na prednjem delu, toda Italijan razlike ni občutil. “Preizkusil sem krilca, ki so zelo zanimiva. Spreminjajo tok zraka okrog motorja, toda razlike nisem občutil. Bolj mi je všeč motor brez krilc, saj je lepši.”

Foto: Yamaha