Rossi: Letošnja Yamaha je bolj ali manj enaka lanski 

Avtor prispevka: , objavljeno 3. marca 2018 .

Valentino Rossi je po drugem dnevu zadnjih letošnjih testiranj dejal, da je letošnji Yamahin motor praktično enak tistemu iz konca lanske sezone. Potem, ko je Maverick Vinales postavil najhitrejši čas prvega dne testiranja v Katarju, kar je Rossi označil za “dober dan” sta se oba tovarniška dirkača Yamahe precej slabše odrezala drugi dan testiranj, ko je Španec postavil sedmi, Italijan pa enajsti čas. Rossi je razložil, da sta glavna problema letošnje Yamahe M1 pospeševanje iz ovinkov ter velika obraba gum.

“Mislim, da smo bolj ali manj na istem nivoju, kot smo bili lani,” je dejal Italijan ob vprašanju kakšna je razlika med lanskim in letošnjim motorjem.

“Sama šasija motorja je boljša kot je bila lani, saj se motor veliko lepše zavije v ovinek. Veliko je potrebno storiti še na sami elektroniki, saj na pospeševanjih iz ovinkov izgubljamo v primerjavi z ostalimi.”

“Težko je predvsem z obrabljenimi gumami ob izhodu iz zavojev. Tukaj so očitno ostali proizvajalci boljši od nas.”

Devetkratni svetovni prvak je dejal, da je bilo včerajšnje enajsto mesto posledica težav s sprednjo gumo zato ob koncu dneva ni mogel postaviti hitrega kroga.

“Trenutno sem precej zadaj, toda mislim, da imam dober ritem za dirko.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish