Rossi: Lahko smo boljši kot lani

Avtor prispevka: , objavljeno 24. februarja 2019 .

Valentino Rossi je bil po prvem dnevu testiranj v Katarju precej optimističen, saj je dobil občutek, da je Yamaha uspela odpraviti težave z oprijemom zadnjega kolesa. Italijan je napovedal, da bodo tako lahko močnejši, kot lani, vendar morajo še naprej delati tako, kot do zdaj, če želijo nadoknaditi zaostanek.

“Zadovoljen sem, bolj optimističen, še posebej zato, ker dobro delamo in v moštvu vlada dobro vzdušje,” je dejal, potem ko je dan končal 0.553 sekunde za moštvenim kolegom Maverickom Vinalesom, najhitrejšim dirkačem dneva. “Yamaha je bolj osredotočena in bolj motivirana, kot v zadnjih dveh letih. Že v Sepangu smo poizkusili nekaj, zaradi česar je bil motor boljši. Nekatere stvari so se izboljšale, druge ne, toda to je povsem normalno. Za izboljšave je potreben čas, zato moramo še naprej trdo delati, saj imamo na voljo več kot le tri mesece, da nadoknadimo zaostanek. Toda vtis ni slab, zato mislim, da smo lahko boljši, kot lani.

Vedno smo imeli nekaj težav z oprijemom zadnjega kolesa, kar je na tej stezi zelo pomembno.Toda pomembno vlogo igra tudi obraba gume, ki nam je lani delala velike težave, še posebej v zadnjih petih krogih. Kot kaže smo se na tem področju malo izboljšali, a je že ta mala izboljšava zelo pomembna.”

Yamaha je testiranja v Sepangu izkoristila za test novih delov motocikla, v Losailu pa novih delov nimajo, zato se predvsem pripravljajo na dirko, ki bo tu čez dva tedna. “Za prvo testiranje smo dobili nekaj novih delov, toda Yamaha mora skozi vso sezono pripravljati novosti, saj smo v zadnjih dveh letih sezono začeli dobro, potem pa so nas drugi proizvajalci prehiteli,” je dejal Rossi. “Tokrat se bolj posvečamo nastavitvam motorja za dirko, saj za razliko od Malezije, tu nimamo novih delov,” je še pojasnil.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish