Rossi kritično stanje rešil s stopničkami

Avtor prispevka: , objavljeno 27. marca 2017 .

Valentinu Rossiju se je po zimskih testiranjih, kjer je močno zaostajal za moštvenim kolegom Maverickom Vinalesom, v nedeljo v Katarju, na prvi dirki sezone, oddahnilo, saj je v cilj pripeljal na tretjem mestu, potem ko je vso dirko držal enak tempo, kot mladi Španec.

Italijan je imel veliko težav z novo strukturo Michelinovih prednjih gum, posledično pa tudi na prvem prostem treningu v četrtek ni mogel višje od devetega mesta, v petek pa je odpeljal šesti ter trinjasti čas treningov. Na lestvici združenih časov vseh treningov je bil njegov najboljši krog šele deseti, zato je dirko za VN Katarja, po odpovedanih kvalifikacijah, začel z desetega mesta.

Na dirki težav ni bilo videti, saj je devetkratni svetovni prvak v cilj pripeljal na tretjem mestu.

“Stopničke na začetku sezone so vedno dobrodošle,” je po dirki povedal Rossi. “Za mano je težko obdobje, kjer mi na zimskih testiranjih z novim motociklom ni šlo dobro. Zahvaliti se moram Yamahi in moji ekipi, saj sem ves ta čas, ko je bil zame položaj že kritičen, čutil izredno zaupanje in podporo.

Med četrtkom in petkom se je nekaj spremenilo, saj sem v četrtek imel iste težave, kot na testiranjih, v petek pa je bilo vse skupaj precej bolje. Vozil sem vse hitreje, takrat pa sem tudi začutil, da dirko lahko končamo v prvi peterici. V soboto nismo vozili, na ogrevanjih v nedeljo pa sem imel veliko težav zaradi visokih temperatur. Hladnejši pogoji, kot so vladali na dirki, so mi bolj ustrezali. Motocikel smo pred dirko malce prilagodili in spremembe so bila pozitivne. Vso dirko sem se držal Mavericka, česar na testiranjih nisem mogel. Upam, da bomo na naslednjih dirkah imeli manj težav. Na vsaki stezi se motocikel obnaša drugače, toda na dirkah lažje prilagodim motocikel, kot na testiranjih,” je pojasnil Rossi, ki je priznal, da veliko vlogo igra tudi njegova starost: “Precej sem star, zato je vse skupaj še toliko težje, če nisi motiviran. Ta rezultat je bil zame zelo pomemben.”