Rossi kritičen do MotoGP zaradi vrnitve Marqueza

Avtor prispevka: , objavljeno 8. februarja 2021 .

Valentino Rossi je v pogovoru za Corriere della Sera dejal, da ne razume, zakaj je Dorna Marcu Marquez v Jerezu lani dovolila sesti na motor le dneve po operaciji zlomljene roke, Italijan pa še vedno trdi, da se je Španec leta 2015 zarotil proti njemu.

Rossi je povedal, da je Dorna prekršila lastna pravila, katera so leta 2013 uvedli, da bi dirkačem preprečili prehitro vrnitev po poškodbah. Povod za uvedbo tega pravila je bil Jorge Lorenzo, ki je po le 48 urah po operaciji zlomljene ključnice znova dirkal. “Napaka je bila, da je Marc želel dirkati takoj, ko je bila operacija mimo, kar je veliko prezgodaj,” meni Rossi. “Dorna je po hitri vrnitvi Lorenza v Assnu 2013 uvedla pravila, ki preprečujejo takšna tveganja.”

Marquez je decembra lani prestal še tretjo operacijo po komplikacijah s celjenjem zlomljene roke, zaradi česar bo skoraj gotovo izpustil vsaj kakšno izmed prvih letošnjih dirk. Toda Italijan je prepričan, da se bo vrnil prav tako močan, kot je bil prej.

Dirkač Petronas Yamahe pa v Marquezu ne vidi svojega največjega tekmeca, poleg tega pa Špancu še vedno ni odpustil dogodkov v sezoni 2015, ko naj bi se po njegovem mnenju z Lorenzom zarotila proti njemu. “Žal mi je, da ne more voziti, toda ko bo zdrav, se bo vrnil prav tako močan, kot je bil. Tega, česar mi je storil, mu ne morem odpustiti. Ko se spomnim na tiste dneve, me znova pretresejo isti občutki, kot takrat, čeprav je minilo šest let. Dvomim, da se bo to kdaj spremenilo,” je še dodal devetkratni svetovni prvak.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish