Rossi k moštvu Petronas SRT s svojim bratom Marinijem?

Avtor prispevka: , objavljeno 28. januarja 2020 .

Pred Valentinom Rossijem so zdaj, ko je Maverick Vinales podpisal novo pogodbo s tovarniško Yamaho, trije možni scenariji. Italijan bi lahko nadaljeval kariero ob Vinalesu, jo zaključil in prostor prepustil senzacionalnemu Fabiu Quartararoju, ali pa bi se preselil v moštvo Petronas SRT, kjer bi lahko celo dirkal s svojim polbratom Luco Marinijem.

Quartararo je bil največje odkritje lanske sezone, zato si pri Yamahi zagotovo ne želijo, da bi jim mladi Francoz pobegnil h konkurenci. Moštvo iz Iwate to želi preprečiti, zato so mu v letošnji sezoni obljubili povsem tovarniško podprto Yamaho M1. Iz tega bi lahko sklepali, da v prihodnji sezoni sledi prestop v tovarniško moštvo ob Vinalesa.

Rossi bi tako moral poiskati drug sedež. Tega bi lahko našel v ekipi Petronas SRT, a za “nazadovanje” bi od malezijskega moštva lahko terjal tudi “plačilo” v obliki sedeža za njegovega brata Luca, ki je lani v razredu Moto2 zasedel skupno šesto mesto. The Doctor bi tako Mariniju omogočil prestop v MotoGP, kjer bi mu iz sosednje garaže lahko služil kot mentor, s tem pa bi tudi na nek način posnemala brata Marca in Alexa Marquez, ki bosta letos skupaj dirkala pri Hondi.

Alternativa temu razpletu je seveda tudi konec kariere MotoGP, malo verjetno pa tudi dirkaške kariere saj je Rossi že napovedal, da se bo verjetno podal na avtomobilistične dirke.

Če bi Rossi ostal moštveni kolega Vinalesu, bi moral Quartararo počakati še eno sezono. To s polno tovarniško podporo v moštvu Petronas SRT niti ne bi bilo tako slabo. Tako bi imel morda še celo boljše pogoje, da se bori za naslov svetvnega prvaka, poleg tega pa ima še ne 21-letni Francoz pred sabo še dolgo kariero in dovolj časa za nabiranje izkušenj, preden bi se potem v sezoni 2022 pomeril proti Vinalesu.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo