Rossi je v MotoGP ostal malce predolgo

Avtor prispevka: , objavljeno 22. oktobra 2019 .

Nekdanji šef mehanikov Valentina Rossija, Jeremy Burgess, je dejal, da je devetkratni svetovni prvak morda v dirkanju vztrajal malce predolgo. Avstralec je Rossiju pomagal do vseh sedmih naslovov svetovnega prvaka v najtežjem razredu motociklizma, z njim pa je sodeloval vse od sezone 2000 do 2013, ko ga je Vale zamenjal s Silvanom Galbusero. Italijan je po dirki v Motegiju zdrsnil na sedmo mesto v točkovanju prvenstva, kjer sta višje od njega uvrščena tako moštveni kolega Maverick Vinales, kakor tudi novinec iz Yamahinega poltovarniškega moštva Petronas, Fabio Quartararo.

Rossi je letos le dvakrat startal iz prve startne vrste, Burgess pa pravi, da je zaskrbljujoče to, da dirke ponavadi konča tam, kjer jih je začel. “Morda je vztrajal predolgo,” je Burgess povedal v pogovoru za uradno spletno stran VN Avstralije. “Pred leti nas ni nikoli skrbelo, če je bil na kvalifikacijah deseti, saj smo vedeli, da bo nadoknadil štiri ali pet mest ali pa se uvrstil celo na stopničke.”

Letošnje povprečje štartnih mest Rossija znaša 8.5, medtem ko je Vinalesovo povprečje boljše pri 4.5, še boljši pa je Quartararo s povprečjem 3.9.