Rossi je po sedmih dirkah brez zmage zaskrbljen

Avtor prispevka: , objavljeno 27. septembra 2016 .

Valentino Rossi je v letošnji sezoni zadnjič zmagal junija v Barceloni, od takrat pa je minilo kar sedem dirk. Zaradi niza porazov je Italijan zaskrbljen, še toliko bolj zaradi dejstva, da je na zadnjih sedmih dirkah Honda slavila zmago petkrat – Marc Marquez je zmagal dvakrat, Dani Pedrosa, Jack Miller in Cal Crutchlow pa po enkrat.

“Zaskrbljen sem,” je priznal Rossi, ki lovi osmi naslov svetovnega prvaka v najvišjem razredu motociklizma. “Nekaj moramo storiti, saj je Honda z različnimi dirkači zmagala na veliko dirkah, mi pa smo nazadnje zmagali v Barceloni. Ugotoviti moramo, kje se moramo izboljšati, saj so pred nami štiri pomembne dirke, na katerih bi se rad boril za zmago,” je dodal dirkač Yamahe, ki je dirko v Aragoniji končal za Marquezom in moštvenim tekmecem Jorgejem Lorenzom.

“Preostale dirke v prvenstvu ustrezajo našemu motorju, obenem pa lahko že položimo temelje za prihodnjo sezono. Letos smo na začetku sezone imeli najboljši motor, zdaj pa se moramo zelo potruditi, če hočemo zmagati,” je povedal.

Čeprav je pred tedni dejal, da naslova letos ne more več doseči, je Rossi pred zadnjimi dirkami očitno našel novo motivacijo: “Ni konec, dokler tudi matematično nimaš več možnosti,” je dejal Rossi, ki ima 52 točk manj od vodilnega v točkovanju prvenstva. “Toda biti moramo realni. Težko je bilo, ko je razlika znašala 43 točk, zdaj pa je narastla na 52 točk in je vse še toliko težje. Mislim, da je bil naslov izgubljen po prvi polovici sezone. Po Avstriji sem sicer zmanjšal razliko, toda vedel sem, da bo moje tri odstope v prvi polovici sezone težko nadoknaditi.”