Rossi izpušča tudi 2. dirko v Aragoniji, Yamaha ga ne bo nadomestila

Valentino Rossi bo izpustil 2. dirko v Aragoniji, Yamaha ga ne bo nadomeščala
Avtor prispevka: , objavljeno 18. oktobra 2020 .

Moštvo Yamahe je potrdilo, da Valentina Rossija ne bo nadomeščala niti na drugi dirki v Aragoniji, s čimer so ugasnili ugibanja o vrnitvi Jorgeja Lorenza.

Rossi je v četrtek svojim navijačem sporočil, da je bil pozitiven na testu za virus Covid-19, zaradi česar bo ostal doma v Italiji in bo izpustil dirko za VN Aragonije, ki je na sporedu danes.

Zaradi 10-dnevne karantene, ki velja v Italiji pa devetkratni svetovni prvak ne bo nastopil niti na drugem dirkaškem koncu tedna v Aragoniji, ki se u bistvu začne že čez pet dni.

Vale se bo na dirko vrnil na novembrski dirki v Valenciji.

Yamaha svoj odločitev utemeljuje s tem, da ne želijo dodatno obremenjevati članov moštva, da bi se Lorenzo, oziroma drug dirkač spoznal z motociklom pred nastopom na dirkaškem koncu tedna. Maverick Vinales bo tako edini dirkač tovarniškega moštva Yamahe tudi na naslednji dirki.

Rossijevo pozitivno testiranje na virusi Covid-19 je še en udarec za Yamaho, potem ko je pred tednom dni v sklopu dirke v Le Mansu, na testiranju bilo pozitivnih šest članov tehničnega osebja.

Dirko razreda Moto3 pa bo danes izpustil tudi Rossijev varovanec Tony Arbolino, ki je bil na testiranju sicer negativen, a je na letu v Aragonijo sedel ob potniku, ki je bil kasneje pozitiven.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish