Rossi izgubil nadzor nad sabo

Avtor prispevka: , objavljeno 25. oktobra 2015 .

Marc Marquez je dejal, da je Valentino Rossi zaradi boja za naslov prvaka povsem izgubil nadzor nad sabo, dvoboj v Sepangu pa ga je pahnil čez rob. Rossi se pri lovu na Jorgeja Lorenza ni mogel otresti Marqueza, s katerim sta se večkrat izmenjala na tretjem mestu, v sedmem krogu pa je dvoboj dosegel vrelišče, ko je Italijan dirkača Honde zrinil z idealne linije, nato pa na prvi pogled brcnil v njegov motor in povzročil Špančev padec.

Komisarji so Rossija kaznovali le s tremi kazenskimi točkami, ker pa je eno že dobil na dirki v Misanu, bo po pravilih zaradi štirih kazenskih točk na naslednji dirki na štartu stal na zadnjem mestu. Komisarji pa se niso odločili Rossiju odvzeti točk za svetovno prvenstvo, zato ima pred zadnjo dirko še vedno 7 točk prednosti pred Lorenzom.

“Ne razumem Valentinovega dela ekipe, saj sem v Avstraliji vozil na polno in zmagal na dirki,” je povedal Marquez, katerega je Rossi obtožil, da je v Avstraliji pomagal Lorenzu, čeprav je le tega za zmago prehitel ravno v zadnjem krogu. “Tu sem poskušal voziti kar se da hitro. V drugem krogu sem peljal čas 2:00, ko me je Rossi prvič prehitel. Poskusil sem mu slediti, ko pa sem videl, da sem malce hitrejši, sem poskušal odpeljati svojo dirko. Seveda sem ga poskušal prehiteti in nato pobegniti. Valentino me je prehitel nazaj jaz pa njega zato sva izgubljala čas. Ko je prišel pred mene, ni bil prav hiter. Po trčenju je kroge vozil s časom okrog 2:00 in mislil sem, da sem lahko hitrejši.

Ko sem zapeljal v ovinek sem slišal njegov motor. Zaprl sem plin, on pa je peljal kar navzven iz ovink. Dvakrat me je pogledal in vprašal sem se, kaj se dogaja, kaj moram storiti, on pa je kar peljal navzven. Nisem pričakoval da bo brcnil v moje krmilo in prednjo zavoro, zaradi česar sem izgubil prednji del motorja ter padel. Nato sem ga videl le še kako je še enkrat pogledal nazaj. Ni važno, ali se pišeš Rossi ali kako drugače, če storiš nekaj takega, se nimaš pod kontrolo,” je dejal Marquez.

“Nočem se vmešavati v dvoboj, vse kar vem pa je, da sem odstopil in ostal brez točk, on pa je nadaljeval in dobil 16 točk. Po mojem mnenju si je zaslužil strožjo kazen. Mislim pa, da so najini dvoboji dosegli dno, zdaj ko sva prišla do točke, ko te brcne z motorja. Nižje se ne more spustiti,” je še dodal Španec.