Rossi: Izguba naslova boli bolj, kot poškodba noge

Avtor prispevka: , objavljeno 7. septembra 2017 .

Valentino Rossi je dejal, da je psihična bolečina ob zavrženi možnosti za deseti naslov svetovnega prvaka precej večja, od fizične bolečine zlomljene noge.

Rossi naj bi izpustil vsaj dve dirki potem ko si je prejšnji teden zlomil desno nogo pri treningu motokrosa. S tem je Italijan praktično že izpadel iz boja za tesnega obračuna za naslov prvaka, v katerem zdaj ostaja še pet dirkačev.

“Noga boli, toda na splošno se počutim dobro,” je povedal v intervjuju za uradno spletno stran motogp.com. “Psihično pa je stanje veliko slabše, saj je škoda, da sem zapravil možnost za naslov prvaka, pa tudi za nastop v Misanu, pred domačimi navijači. Žal mi je za moštvo, ker ne bom mogel dirkati, toda zdaj že delamo na tem, da se bom čimprej vrnil.”

Kdaj se bo lahko vrnil na motocikel še ni znano, njegov cilj pa je dirka v Motegiju, ki bo sredi oktobra. “Od prejšnje poškodbe noge sem se naučil, da moraš jemati dan za dnem,” je povedal, pri čemer je ciljal na zlom iste noge v Mugellu leta 2010.

“Vse je odvisno od noge in bolečin. Zdaj že delam na vrnitvi. Za dirko v Misanu je Aragonija, toda takrat verjetno še ne bom mogel nastopiti, saj bo do takrat minilo šele 22 dni. Potrebno bo dvakrat toliko časa, najmanj štirideset dni. Nazadnje sem se lahko vrnil po štiridesetih dneh. Tokrat zlom ni tako kompliciran, manj boli, toda prezgodaj je, da bi zagotovo določil datum. Če mi ne bo uspelo dirkati v Aragoniji, bom zagotovo poskušal nastopiti v Motegiju.”

Foto: Yamaha