Rossi: Izboljšati moramo končno hitrost

Avtor prispevka: , objavljeno 20. januarja 2016 .

Valentino Rossi je dejal, se morajo letos pri Yamahi osredotočiti na zmanjšanje razlike v končni hitrosti med njihovim motorjem in najhitrejšim Ducatijem.

Čeprav se je Yamahin lanski motocikel YZR-M1 izkazal za najbolj celovitega, saj sta dirkača Jorge Lorenzo in Valentino Rossi z njim zmagala na 11 izmed 18 dirk, mu je v primerjavi s tekmeci manjkalo moči. Na zadnji dirki sezone 2015 v Valenciji je bil Andrea Iannone z Ducatijem na merjenju hitrosti več kot 12km/h hitrejši od Rossija, ki je med dirkači na Yamahinih motorjih dosegel najvišjo hitrost 323.7km/h.

Rossi_YZR-M1_White_05
The Doctor si z novo Yamaho želi voziti hitreje

“Letos bomo poskušali doseči višje hitrosti na ravninah, saj je bila to lani naša največja slabost,” je povedal Rossi. Italijanu pa za zdaj ne ležijo tudi nove Michelinove gume. “Občutek s prednjo gumo je problematičen, saj so Michelinove gume povsem drugačne od Bridgestonovih, še posebej, kar se tiče nastavitev. Že ko smo leta 2008 namesto Michelinovih gum začeli uporabljati Bridgestonove, smo kar nekaj časa prilagajali nastavitve, da smo našli pravo razmerje. Delo na tem področju bo pomembno. Pomembno bo razumeti, kako najbolje izkoristiti Michelinove gume in izboljšati občutek na prednji gumi.

Lani je bil naš motor na Bridgestonovih gumah zelo dober. Bil je najbolj uravnotežen. Zdaj pa se bomo morali potruditi, da to dosežemo tudi z Michelinovimi gumami,” je še dodal devetkratni svetovni prvak.

Foto: Yamaha Racing