Rossi in Morbidelli pojasnjujeta razloge za slabo dirko

Avtor prispevka: , objavljeno 29. marca 2021 .

Ekipa Petronas Yamahe je veliko več obetala na prvi dirki sezone v Katarju, vendar sta dirkača močno razočarala. Rossi je končal na skromnem dvanajstem mestu njegov moštveni kolega Morbidelli pa na osemnajstem mestu. Oba sta okrivila slab oprijem motorjev na stezi in tehnično okvaro Morbidellija že pred začetkom dirke.

Kvalifikacije niso bile slabe predvsem za Rossija, saj jih je končal na odličnem četrtem mestu. Morbidelli pa je pred prvenstvom veljal za skritega favorita v boju za najvišja mesta. Dirka se je začela z slabim štartom in Rossi je takoj padel na sedmo mesto. Nato pa je začel samo zgubljati zaradi slabega oprijema pnevmatik. Preobremenjenost zadnje gume je problem s katerim se Yamaha srečuje zadnja leta. “Zagotovo smo pričakovali več še posebaj po včerajšnih kvalifikacijah. A na dirki sem se boril, saj sem imel že po nekaj krogih velike težave z gumo. To se je zgodilo tudi v petek. Poskusili smo nekaj storiti, vendar težave žal nismo odpravili. Iz nekega razloga preveč obremenjujemo zadnjo pnevmatiko. Upali smo, da bomo imeli nekoliko manj težav na dirki, saj je bila temperatura hladnejša žal pa je bil občutrk podoben, kot v petek in izgubil sem veliko mest,” je pojasnil razloge Valentino.

“Mavericku iskreno čestitam vozil je odlično. Pozitivno je, da je zmagala Yamaha. Motor je nekoliko drugačen od našega in očitno delujejo dobro, kajti tudi Quartararo je dosegel dober rezultat,” je še dodal Rossi.

Morbidelli je na dirko prišel, kot eden izmed favoritov, vendar je po slabem začetku dirke takoj padel iz sedmega na dvajseto mesto. Dirko je končal na skromnem 18 mestu. “Imeli smo tehnično težavo na mreži, vendar smo se vseno odločili, da gremo na dirko. Težava se je pojavila že prej in moramo ugotoviti, kaj je narobe do naslednje dirke. Zaradi te težave sem moral voziti do sekunde počasneje na krog. Vzroka še ne vemo. Dirko sem odpeljal do konca iz spoštovanja in da no lažje mehanikom razvozlati problem, do naslednje dirke,” je dejal Franco Morbidelli.