Rossi in Lorenzo v Avstraliji zaskrbljena zaradi gum

Avtor prispevka: , objavljeno 19. oktobra 2016 .

Valentino Rossi in Jorge Lorenzo pred dirko za VN Avstralije, ki bo konec tedna v Phillip Islandu, ne veste, kaj lahko pričakujeta od Michelinovih gum, saj je bilo na tej isti stezi na zimskih testiranjih videti polno padcev.

V zadnjem izmed treh dni testiranj v februarju je na asfaltu pristalo kar trinajst dirkačev, zato je pred prihajajočim dirkaškim koncem tedna v paddocku kar nekaj negotovosti. Marc Marquez je minulo nedeljo na Japonskem postal svetovni prvak, potem ko sta dirko s padcem predčasno končala tako Rossi kot Lorenzo, ki svojih padcev nista znala razložiti. Temperature v Avstraliji pa so te dni nekoliko nižje, kot so bile ob testiranjih, kar dirkačema Yamahe ne pomaga pri zaupanju v gume.

“Hladno je zeto bomo morali biti zelo previdni, saj smo morali biti previdni že z Bridgestonovimi gumami,” je povedal Rossi. “Vendar pa počakajmo še malo, saj je bilo lani vreme zelo lepo. Pravijo, da je tam okrog šest stopinj in če je temu tako, je potem bolje, da igramo računalniške igrice, saj bo to manj nevarno,” je dejal Italijan, ki je še enkrat povedal, da je bil njegov padec v Motegiju povsem nepričakovan. “Nisem imel občutka, da bi peljal kaj drugače, toda če sem padel, sem očitno naredil napako.”

Moštveni kolega Lorenzo je bil malce manj zgovoren, obenem pa precej bolj jezen, saj je izgubil pomembne točke v boju za naslov podprvaka. “Pospeševati sem začel pol metra prej, kot v prejšnjem krogu in to je bilo dovolj,” je pojasnil. “Michelin in Bridgestone imata povsem različna pristopa. Njune gume so po hitrosti podobne, toda z Michelinovimi je lažje narediti napako. Morajo izboljšati zadnjo gumo, saj pri pospeševanju precej drsi, izboljšati pa morajo tudi prednjo. Veliko padcev vidimo ravno zaradi gum. Te ne dajo nobenega opozorila, da si storil napako vidiš šele, ko si na tleh,” je še dodal Španec, ki le upa, da se bo posebna zmes gum, ki so jo pri Michelinu pripravili posebej za Phillip Island na podlagi podatkov z zimskih testiranj, obnesla bolje.

Foto: Yamaha