Rossi in Dovizioso do podpisa pogodb že pred prvo dirko

MotoGP: Andrea Dovizioso je presenečen, toda zadovoljen z najhitrejšim časom v Argentini
Avtor prispevka: , objavljeno 9. junija 2020 .

Vse kaže na to, da bosta tako trenutni dirkač Yamahe Valentino Rossi in dirkač Ducatija Andrea Dovizioso, že pred začetkom nove sezone z prvima dirkama v Jerezu podpisala nove pogodbe za sezono 2021 in 2022. Valentino Rossi je vse bližje dogovoru z ekipo Petronas Yamaha potem, ko ga bo v tovarniški ekipi Yamahe zamenjal Fabio Quartararo. Andrea Dovizioso pa je blizu podaljšanja pogodbe z Ducatijem potem, ko so ga mnogi povezovali že z ekipo KTM.

Šef ekipe Petronas Yamaha Razlan Razali pravi, da pogovori med ekipo in Rossijem potekajo v dobri smeri in bi lahko prišlo do podpisa pred pričetkom nove sezone. “Pogovori so bili do sedaj pozitivni. Vendar ni še vse dokončno oblikovano, upamo da bomo lahko to vprašanje rešili pred začetkom naslednjega meseca,” pravi Razali.

Valentino Rossi se je imel prvotno plan odločiti o nadaljevanju kariere po odpeljanih nekaj dirkah v sezoni 2020, saj želi biti konkurenčen. Vendar mu je načrte prekrižal virus Covid-19 in vse tekmovanje prestavil za nekaj mesecev. Tako bo moral svojo odločitev sprejeti še preden se sploh začne sezona.

Pogovori med Ducatijem in Doviziosotom obstajajo vendar so na dokaj mrtvi točki. Večina ekip imajo že sestavljeno moštvo za sezono 2021, zato se obema stranema čas ni zaveznik. Nova ugibanja so se pojavila z napovedjo, da se bo Pol Espargaro preselil po koncu sezone v tovarniško ekipo Honde. KTM bi v tem primeru iskalo novega voznika in mnogi ga vidijo prav v Italijanu. Realnost pa je drugačna in se zdi, da bo tako za Ducati, kot za Doviziosota najbolje, da pride do podpisa nove pogodbe že pred pričetkom nove sezone.

Morebitni podpis pa čaka tudi trenutni dirkač Ducatija Danilo Petrucci. Kajti če do podpisa nebi prišlo bi najverjetneje pomenilo, da bo pri Ducatiju ostal Petrucci, čeprav je izjavil, da si bi želel nadaljevati kariero v razredu superbike ali pri ekipi KTM.

 

 

Foto: Ducati

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish