Rossi: Imel sem srečo, da sem sploh prišel do cilja!

Avtor prispevka: , objavljeno 7. maja 2017 .

Italijan Valentino Rossi je po dirki za VN Španije v Jerezu dejal, da je imel srečo, da je lahko prišel do cilja, saj so se na njegovem motociklu proti koncu dirke pojavile močne vibracije, zaradi katerih je moral precej upočasniti. Dirkač Yamahe sicer še vedno vodi v točkovanju svetovnega prvenstva, potem ko je dirko začel s sedmega mesta in jo končal na desetem, pri čemer sta ga prehitela oba dirkača poltovarniškega moštva Yamahe, Tech 3.

The Doctor je lani tu slavil zmago, letos pa je pojasnil, da so pri Yamahi ves konec tedna imeli težave s pospeševanjem iz ovinkov, a težave so bile najhujše prav na dirki. “Za nami je naporen konec tedna in še bolj naporna dirka,” je povedal. “Pričakoval sem, da bomo boljši, bolj konkurenčni, še posebej glede na naše pretekle rezultate v Jerezu. Imeli smo težave s pospeševanjem, to je bila naša glavna težava ves konec tedna. Na dirki pa sem v zadnjih šestih ali sedmih krogih, v levih ovinkih, čutil močne vibracije, zato sem moral voziti celo tri sekunde na krog počasneje. Imel sem srečo, da sem sploh lahko pripeljal do cilja,” je dejal in dodal, da je med dirko imel težave s pomanjkanjem oprijema prednje gume, katerih moštvu ni uspelo rešiti na jutranjih ogrevanjih.

“Za dirko smo nekoliko spremenili ravnotežje, saj nas je skrbela obraba srednje trde zadnje gume, katero smo morali uporabiti, ker trda zadnja guma za nas ni prišla v poštev. Poskušali smo preprečiti, da bi se gume vrtela v prazno, toda na koncu smo vse skupaj poslabšali, saj sem izgubil občutek pri zaviranju na prednjem delu motocikla, zato sem na dirki imel težave pri zaviranju in vstopu v ovinke. Težko bi rekel, da je bila težava prevelika obraba, saj niti v enem krogu nisem imel oprijema. Ves konec tedna mi ni uspelo najti dobrega občutka na motorju. To je steza, na kateri zadnje kolo veliko zdrsava, še posebej v zadnjih letih, toda tokrat smo imeli več težav. Zdaj lahko rečem, da smo naredili napako. Tvegali smo, toda v to smo bili prisiljeni. Mislil sem, da bo s temi nastavitvami bolje, toda morali smo poskušati odpeljati dobro dirko, ne le boljšo. Žal se nam tokrat ni izšlo, toda ta konec tedna se je naš motocikel boril z gumami in nismo imeli oprijema,” je še dodal devetkratni svetovni prvak.

Foto: Yamaha

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish