Rossi: Imamo težavo, prepočasen sem!

Avtor prispevka: , objavljeno 9. marca 2019 .

Valentino Rossi v soboto ni našel rešitev za težave s prekomerno obrabo prednje gume in bo dirko za VN Katarja začel šele s 14. mesta, ob težavah, ki jih ima, pa pričakuje zelo težko dirko. Dirkač Yamahe je po drugem treningu na stezi Losail pojasnil, da prednja guma izgubi ogromno oprijema po le petih krogih, zaradi česar je po najhitrejšem času na prvem treningu, na drugem zdrsnil izven najhitrejše deseterice, ter v počasnejšo kvalifikacijsko skupino, potem ko z moštvom ni uspel najti rešitev na tretjem in četrtem treningu pred kvalifikacijami.

Italijan je dejal, da ima zelo ozko okno, v katerem lahko iz svoje Yamahe izvleče najboljše. “Danes sem imel isto težavo, saj mi je popoldan nagajala prednja guma,” je povedal. “Zato imamo težavo. Prepočasen sem. Nimam občutka za prednji del motocikla in prednjo gumo hitro uničimo, zato bo dirka težka. Zelo bo težko.

Rossi je v Katarju uporabil obe verziji aerodinamičnega oklepa, čeprav pravila dopuščajo le eno nadgradnjo oklepa, ki ga dirkači uporabijo na začetku sezone. Devetkratni svetovni prvak je pojasnil, da se k drugemu oklepu niso zatekli, da bi našli rešitve za težave s prednjo gumo, ampak zato, ker Yamaha letos ne namerava pripraviti novega oklepa.

“Takšen je bil naš načrt, saj so bila ta nova krilca zelo všeč Mavericku (Vinalesu), (Fabio) Quartararo in Franco (Morbidelli) pa imajo običajni oklep, vendar med njima ni velike razlike,” je pojasnil Rossi. “Sam sem trdil, da je bolje ostati na starih krilcih in se poskušati prilagoditi, toda pri Yamahi pravijo, da niso prepričani, da bodo letos pripravili nov oklep.”

Medtem ko se je Rossi ubadal s težavami, pa podobnih težav ostali dirkači na Yamahinih motociklih niso imeli. Njegov moštveni kolega Vinales je osvojil najboljši štartni položaj, pri čemer je bil skoraj eno sekundo hitrejši od 40-letnega Italijana v drugi garaži, Quartararo iz poltovarniškega moštva Petronas SRT je bil peti, njegov moštveni kolega Morbidelli pa osmi.

Foto: Yamaha