Rossi: Imamo težave

Avtor prispevka: , objavljeno 3. maja 2019 .

Valentino Rossi je po zahtevnem petkovem dnevu v Jerezu priznal, da se Yamaha nahaja v velikih težavah. Italjan je bil skupnem seštevku obeh treningov šele na šestnajstem mestu. Kljub temu, da steza v Jerezu v zadnjih letih Yamahi ne ustreza pa je Rossi vseeno upal, da bosta tokrat letošnji motocikel ter novi asfalt prinesla boljše rezultate. Kot glavni razlog za danšnje težave je devetkratni svetovni prvak označil slab občutek na motociklu.

“Za nami je zelo zahteven dan. Vedeli smo, da bomo imeli tu težave, saj v zadnjih letih tu nismo bili hitri. Kljub temu pa smo upali, da bomo zaradi izboljšanega motocikla v letošnji sezoni bolj konkurenčni. Nekaj smo stavili tudi na nov asfalt.”

“Popoldne smo preizkušali nekatere nove stvari, kljub temu pa nisem bil hiter. Tudi moj ritem ni najboljši, kar pomeni, da smo precej zadaj. Več kot očitno je, da smo v težavah. Kombinacija nove asfalta in našega motocikla očitno ne deluje najbolje.”

“Ne morem reči, da imamo točno določen problem. Poizkusili smo nekoliko spremeniti ravnovesje motocikla, težave so prisotne tako na zaviranju kot pospeševanju.”

Tudi Maverick Vinales, ki je dan zaključil na drugem mestu je bil zelo razočaran nad motociklom.

“Težave se ponavljajo že dve leti, na vsaki dirki je isto. Zavirati je potrebno prej in veliko bolj previdno. Jerez je za nas ena najslabših stez. Še vedno imamo veliko težav z elektroniko. Pred nami je še veliko dela, če želimo izboljšati stvari. Zame je zelo pomembno, da se motocikel prilagaja mojemu stilu vožnje.”

Valentino Rossi je na vprašanje ali bi lahko morebitna zahtevna dirka v Jerezu pomenila še eno sezono polno razočaranj.

“Zagotovo bo zelo pozitivno, če nam tu uspe dobra dirka. V nasprtotnem primeru pa to imelo negativen vpliv le na to dirko in ne na nadaljevanje sezone. Mogoče bo v Le Mansu zgodba povsem drugačna.”

0 0 glasovi
Oceni komentar