Rossi: Hitrost Ducatijev bo za nas velika težava

Avtor prispevka: , objavljeno 18. marca 2016 .

Italijan Valentino Rossi se boji, da bodo dirkači na Ducatijevih motociklih v nedeljo na dirki v Katarju favoriti za zmago, saj na ravninah dosegajo višje hitrosti.

Tovarniška dirkača moštva Ducati sta na prvem treningu v Katarju dosegla najvišje hitrosti med vsemi. Edina sta zabeležila hitrosti višje od 340km/h, Andrea Iannone je tako mimo merilca hitrosti pripeljal s 347km/h.

Rossi, ki je bil drugi najhitrejši po časih, pa je kot denimo na istem mestu dosegel najvišjo hitrost 338km/h. To je bila tudi najvišja hitrost, ki jo je zabeležil kateri izmed dirkačev na Yamahi.

“Kot kaže bo Ducati nevaren,” je po treningu povedal Rossi. “Na ravninah je njihov motor 8km/h hitrejši od našega. To je velika težava, saj tudi če jih uspemo zadržati za sabo v ovinkih, nas bodo prehiteli na ravninah.”

Razlika v hitrostih bo za dirkača Yamahe težava predvsem na stezi Losail v Katarju, saj je štartno-ciljna ravnina dolga več kot kilometer, ciljna črta pa je daleč naprej od zadnjega ovinka. Ducatija bosta tako imela dovolj časa, da na pospeševanju nadoknadita, kar bosta (morda) izgubila v ovinkih.

“Če bodo ostali tako hitri, lahko le upamo, da bomo pred prihodom na ravnino nekaj metrov pred njimi,” je Rossijeve trditve podprl moštveni kolega Jorge Lorenzo.

Rossi pa kljub temu zaupa v prednosti Yamahe: “Še vedno pa je naš motor boljši v zavojih in manj obrablja gume. Toda za zdaj so vse to le ugibanja. Nihče ne ve točno, kaj se bo zgodilo v nedeljo.”

Foto: Yamaha

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish