Rossi: Dokazal sem, da nisem prestar

Avtor prispevka: , objavljeno 19. marca 2018 .

Valentino Rossi je po prvi dirki letošnje sezone dejal, da je s tretjim mestom pokazal zmoto tistim, ki trdijo, da je prestar, da bi dirkal naprej.

39-letni Italijan je nedolgo pred dirko za VN Katarja tudi uradno podaljšal sodelovanje z Yamaho še za dve leti, tako da bo dirkal vsaj do konca sezone 2020, ko bo star 41 let.

Izkušeni veteran je dirko na dirkališču Losail začel z osmega mesta, v cilj pa je pripeljal na tretjem mestu, tik za zmagovalcem Andreo Doviziosom ter Marcom Marquezom. Sedemkratni svetovni prvak razreda MotoGP je dejal, da je s tem rezultatom dokazal, da ima vse, kar je potrebno za boj v ospredju, pa čeprav je vse večji izziv ostati v formi pri teh letih.

“Po pravici povedano me te stvari (okrog tsarosti) ne ganejo,” je povedal. “S tem sem opravil že pred desetimi leti. Toda ko se zdaj pojavi novica, da sem podaljšal pogodbo, ni nič narobe, če se pojavi kakšen komentar, da sem že prestar. Toda važno je, kaj se zgodi na stezi. Največja težava je fizična kondicija, toda že deset let nazaj sem vedel, da sem lahko hiter do konca dirke, če bom trdo treniral.Vožnja motocikla me navdihuje in če sestavim vse občutke, mi to daje moč, da ostanem v ospredju,” je pojasnil.

Z njegovimi stopničkami pa naj bi bil viden tudi napredek Yamahe, ki je imela lani velike težave. “Malce nam je zmanjkalo, da bi se borili za zmago, toda tudi to je dober začetek prvenstva,” je ocenil Rossi. “Lani sem prišel na stopničke in ne vem ,kako mi je to uspelo, letos pa sem pričakoval dobro dirko. Lani sta tako Honda kot Ducati imela več težav, toda sredi sezone so postali zares močni, zato mislim, da smo naredili korak naprej. Prvi cilj letos je, da se ne ponovijo dirke, kakršne smo imeli lani v Jerezu in Barceloni, ko cel konec tedna nismo vedeli kaj se dogaja. Na nekaj področjih smo v zaostanku, toda vedno se lahko izboljšamo,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish