Rossi: Do Vinalesa mi še veliko manjka

Avtor prispevka: , objavljeno 9. aprila 2017 .

Čeprav je Valentino Rossi dirko za VN Argentine končal na drugem mestu, le za moštvenim tekmecem Maverickom Vinalesom, Italijan priznava, da mu do forme mladega Španca manjka še veliko.

Rossi je v cilj pripeljal 2.9 sekunde za Vinalesom, potem ko je prehitel Cala Crutchlowa, a kljub dvojni zmagi Yamahe veteran razreda MotoGP pravi, da ga čaka še veliko dela.

“Mislil sem, da je razlika precej manjša, ko sem pripeljal v cilj,” je po dirki povedal Rossi. “Dirka je bila dobra, saj sem vse do konca lahko vozil na polno. Na motociklu sem se počutil bolje, pa tudi precej manj utrujen sem bil, kot po dirki v Katarju.

Cal je bil zelo hiter, toda ko sem vozil za njim sem videl, da sem malce hitrejši. Toda tudi če bi ga prehitel prej, nebi mogel ujeti Mavericka.

To drugo mesto je pomembno za Yamaho in za svetovno prvenstvo,” je dejal Italijan, ki po dveh dirkah v točkovanju svetovnega prvenstva zaseda drugo mesto, 14 točk za Vinalesom, ki je do zdaj zbral maksimalnih 50 točk.

Rossi je priznal, da mu je forma na dirki v Katarju dala potrebno samozavest, potem ko je imel na zimskih testiranjih številne težave. “Zimska testiranja so bila zame prava polomija,” je povedal. “Toda na koncu koncev je pomembno le,  kako hiter si v nedeljo. V svoji dolgi karieri sem se naučil, da moraš ostati osredotočen in nikdar obupati, saj se lahko zgodi marsikaj. Dirka v Katarju me je pomirila, saj sem videl, da sem na dirki, kljub težavam na prostih treningih, lahko zelo dober, obenem pa sem tudi bolje spoznal svoj motocikel.

Pozitivno je tudi to, da imam zdaj več točk, kot ob takem času lani,” je še dodal dirkač Yamahe.