Rossi: Deseti ovinek je parkirišče in ne dirkaški ovinek!

Valentino Rossi je deseti ovinek v Barceloni označil za parkirišče
Avtor prispevka: , objavljeno 17. junija 2019 .

Valentino Rossi je po dirki za VN Katalonije dejal, da ne razume, zakaj je deseti ovinek, ki je sicer del konfiguracije steze za dirke Formule 1, še vedno del proge MotoGP. Gre za ozek ovinek na koncu hrbtne ravnine, katerega je svetovno motociklistično prvenstvo, skupaj s šikano (dvanajsti zavoj), začelo uporabljati po usodni nesreči Luisa Saloma v sezoni 2016.

Izletno cono v dvanajstem zavoju so povečali, zato steza ni več potekala skozi šikano, a deseti zavoj je ostal del konfiguracije. “Ne vem, kaj se je zgodilo. Želeli smo, da v Barceloni znova uporabljamo konfiguracijo zadnjih dveh ovinkov, namenjeno motociklističnim dirkam. Izletno območje so precej spremenili, zato ne vem, zakaj še vedno dirkamo skozi deseti zavoj,” je dejal Rossi, ki je bil eden izmed štirih dirkačev, ki so v skupinskem padcu na nedeljski dirki morali odstopiti.

“Boril sem se, da bi znova dirkalni po stari postavitvi, skozi dolgi levi ovinek. Toda še naprej uporabljamo ta deseti ovinek, ki je kot parkirišče in ne dirkaški ovinek.

V takšnem zavoju se zlahka pripetijo takšne nesreče, kot smo jo videli v nedeljo.”