Rossi: Deseti naslov ni nemogoč

Avtor prispevka: , objavljeno 6. novembra 2014 .

Valentino Rossi meni, da ni nemogoče, da bi v prihodnji sezoni osvojil nalosv svetovnega prvaka, desetega v njegovi karieri, potem ko je letos pokazal nekoliko boljšo formo, ter dosegel celo dve zmagi.

“Mislim, da ni nemogoče. To je tudi moj cilj in mislim, da se lahko v prihodnji sezoni glede na letošnjo še izboljšamo. Delo za sezono 2015 se je že začelo in je potekalo vso letošnjo sezono, pravzaprav vse od zadnjega testiranja lanske sezone. Že letos pa smo pokazali velik potencial.

Prihodnjo sezono sem lahko še boljši, tako kot tudi moja ekipa v moštvu, s Silvanom (šefom mehanikov) na čelu, ki ima leto dni več izkušenj. Zdaj bolje pozna MotoGP, zato je lahko še boljši. Mislim, da lahko izboljšava način najinega sodelovanja, saj je za nama šele prva sezona. Zdaj eden drugega bolje poznava in on ve, kakšen motor mi ustreza.

Toda zavedam se, da bo zelo težko premagati konkurenco. Jorge bo na začetku sezone zelo dober. Letos je na začetku imel nekaj težav, toda od Sachsenringa naprej je bil dober na vseh stezah, zato je eden izmed kandidatov za naslov. Tudi Marca (Marqueza) moramo šteti med favorite, saj je letos zmagal na 12 dirkah, torej na desetih več od mene.

Torej, če se želimo s tema dvema boriti za naslov, bomo morali napredovati. Vsekakor bom poskušal,” je napovedal Rossi.

Foto: MotoGP

0 0 glasovi
Oceni komentar