Rossi: Crutchlow lahko Yamahi zelo pomaga

Avtor prispevka: , objavljeno 6. marca 2021 .

Valentino Rossi je prepričan, da se je Yamaha precej okrepila s prihodom Britanca, Cala Crutchlowa, ki lahko naredi veliko razliko in proizvajalcu iz Iwate zelo pomaga pri reševanju težav, ki so jih pestile tudi v lanski sezoni.

Yamahini dirkači so zmagali na polovici lanskih dirk, toda na njihov račun niso pripisali nobenega izmed naslovov svetovnih prvakov, tudi zaradi ne konstantne forme motociklov in tehničnih težav.

Velik del težav je izhajal iz pomanjkanja testnega programa, saj je prejšnji testni dirkač Jorge Lorenzo opravil le štiri testne dni. Letos se je Yamaha okrepila s Crutchlowom, ki je na njihovih motociklih v poltovarniški ekipi Tech3 dirkal med 2011 in 2013. Britanec je s svojim delom začel v petek na shakedown testu, nadaljeval pa bo tudi na uradnih zimskih testiranjih, ki bodo potekala v naslednjih nekaj dneh.

Po mnenju Valentina Rossija bi bil lahko Crutchlow pomemben člen, ki bo Yamahi pomagal narediti še zadnji korak h končnemu uspehu. “Cal lahko naredi razliko, Yamahi lahko zelo pomaga,” je prepričan Italijan, ki pravi, da sta z Britancem v dobrih odnosih. “Zato sem vesel, da sodelujeva.”

Rossi pa meni, da Crutchlowu ne bo lahko, saj bo moral kot testni dirkač najti motivacijo, da motocikel vsakič priganja do mej, čeprav ne bo dirkal. “To za Cala ne bo lahko, zato upam, da je k nam prišel dovolj motiviran. Z dirkanjem je nehal po lanski sezoni, zato je verjetno v dobri formi, kar je zelo pomembno. Od njega pričakujemo zelo dobro podporo.”

Crutchlow se je lani poslovil od aktivnega dirkanja, pred tem pa je šest sezon vozil Hondine motocikle, katere po mnenju Rossija zelo dobro pozna. Njegove izkušnje bodo za Yamaho po mnenju Italijana zagotovo dobrodošle.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish