Rossi: Če ne bom boljši, je bolje da ne podpišem nove pogodbe

Avtor prispevka: , objavljeno 25. decembra 2019 .

Valentino Rossi pravi, da je bolje, da ne podpiše nove pogodbe z Yamaho, če se njegovi rezultati v začetku sezone 2020 ne bodo izboljšali. Italijan, ki še vedno lovi deseti naslov svetovnega motociklističnega prvaka, je utrpel težak zaključek sezone 2019, kjer je bil pogosto počasnejši tako od moštvenega kolega Mavericka Vinalesa, kakor tudi od novinca Fabia Quartarara na poltovarniški Yamahi.

Sezono je končal na sedmem mestu, januarja prihodnje leto pa bo dopolnil 41 let, v istem letu pa se izteče trenutna pogodba z Yamaho. “Prihodnja sezona bo ključna,” je povedal. “Pogodba poteče ob koncu sezone 2020, zato se bom moral kmalu odločiti, če želim nadaljevati kariero ali ne. Seveda bodo na odločitev močno vplivali rezultati. V moji ekipi smo naredili nekaj menjav in na prvih dirkah bomo videli, če bom hitrejši in bolj konkurenčen. Če želim dirkati naprej, bom moral biti boljši, kot letos. Če ne bom, potem je bolje, da pogodbe ne podaljšam.”

Rossi pa se bo ob koncu kariere lahko v svojem moštvu znova srečal z nekdanjim moštvenim kolegom in velikim tekmecem Jorgejem Lorenzom, ki naj bi v prihodnji sezoni postal Yamahin testni dirkač. The Doctor bi bil začuda vesel vrnitve Španca, s katerim pred Lorenzovim prestopom k Ducatiju nista bila v najboljših odnosih. “Jorge bi bil hiter, če bi se vrnil na Yamaho,” je povedal Rossi. “Težava je le v tem, da zahteva veliko denarja, kar pa je za Yamaho malce težko. Osebno bi ga bil vesel, če bi postal testni dirkač, saj je zelo hiter in lahko bi nam pomagal.”

 

 

Valentino Rossi koledar 2020