Rossi bo sedel za volan Mercedesovega dirkalnika Formule 1

Avtor prispevka: , objavljeno 20. oktobra 2019 .

Valentino Rossi bo ob koncu letošnje sezone znova sedel v dirkalnik Formule ena in to v enega izmed najboljši dirkalnikov v zgodovini. Dirkač Yamahe bo po zaslugi glavnega sponzorja, proizvajalca energijske pijače Monster, z Lewisom Hamiltonom zamenjal dirkalnik in se na stezo namesto z Yamaho M1 zapeljal z Mercedesovim W10. Hamilton pa bo sedel na Rossijevo Yamaho.

Svetovna prvaka se za dogodek dogovarjata že dlje časa, do njega pa naj bi vendarle prišlo letos in sicer konec novembra, najverjetneje na dirkališču Sakhir v Abu Dabiju, kjer bodo moštva Formule 1 opravila prva testiranja po koncu sezone. Ta se za dirkače razreda MotoGP konča v Valenciji 17. novembra, za dirkače F1 pa 29. novembra ravno v Abu Dabiju.

Za Rossija to ne bodo prvi kilometri za volanom dirkalnika Formule 1. Pravzaprav bo že drugič sedel v najboljšemu dirkalniku sezone, potem ko je leta 2004 vozil zmagovalnega Ferrarija F2004, s katerim je Michael Schumacher postal svetovni prvak, moštvo iz Maranella pa je osvojilo naslov konstruktorskih prvakov. Italijan je po tem testiranju še nekaj krat vozil dirkalnik F1, leta 2006 pa se je resneje podal v testiranja, saj je resno razmišljal, da bi iz prvenstva MotoGP prestopil v formulo 1.

Bo pa prvič motocikel razreda MotoGP vozil Hamilton, ki je pred tem vozil Yamahin dirkalnik R1 razreda Superbike. Točen datum dogodka še ni znan, a se ga Rossi že veseli. “Upam, da nam bo uspelo, saj je vedno super voziti dirkalnik F1,” je povedal Italijan, ki bo 14. decembra v Abu Dabiju s polbratom Luco Marinijem nastopil na vzdržljivostni dirki športnih avtomobilov.