Rossi bo postal častni član Britanskega kluba dirkačev

Avtor prispevka: , objavljeno 19. avgusta 2015 .

Valentino Rossi bo prihodnji konec tedna sprejet v ekskluziven klub Britanskih dirkačev (BRDC). Italijan je osvojil sedem naslovov svetovnega prvaka v najtežji kategoriji motociklizma, zato bo kot prvi v klub sprejet izključno zaradi dosežkov na dveh kolesih. V klub ga bo v sklopu VN Velike Britanije, ki bo prihodnji konec tedna, sprejel predsednik kluba, Derek Warwick.

“Počaščen sem, da bom postal častni član Britanskega kluba dirkačev,” je dejal Rossi. “Vem kako težko je postati član tega ekskluzivnega kluba, saj imajo ostre kriterije za vstop. Med člani ni nobenega motorista, zato je ta čast še toliko večja.”

Podpredsednik kluba John Surtees, ki je edini človek na svetu, ki je postal svetovni prvak na štirih in dveh kolesih, je dejal, da je Rossi zelo pomemben za dirkališče v Silverstonu. “Valentino je brez dvoma eden največjih dirkačev v motociklizmu in je igral pomembno vlogo v zgodovini Silverstona. Med britanskimi gledalci ima ogromno navijačev in zanje bo 30. avgusta uprizoril fantastičen šov,” je dejal Surtees.

Foto: Yamaha