Rossi bo kariero končal pri Yamahi

Avtor prispevka: , objavljeno 19. januarja 2016 .

Potem ko so v taboru Yamahe priznali, da med mladimi dirkači že iščejo nekoga, ki se jim bo leta 2017 pridružil, je Valentino Rossi v sklopu predstavitve Yamahinega letošnjega motocikla dejal, da bi sicer rad dirkal tudi po koncu letošnje sezone, a bo v vsakem primeru kariero dirkača MotoGP končal s trenutnim moštvom.

“Rad bi dirkal tudi po letu 2016, kakor koli že, pa bom kariero končal priYamahi,” je povedal Italijan. “Rad bi poskušal dirkati na nivoju, na kakršnem sem dirkal zadnji dve leti, potem pa bomo videli, če mi bo to omogočilo boj za naslov svetovnega prvaka.”

Rossi je v lanski sezoni v obračunu za naslov z moštvenim kolegom Jorgejem Lorenzom potegnil kratko, zaradi česar pa je zavrela njegova kri, posledično pa je aktualnega prvaka Lorenza obtožil zarote z Marcom Marquezom. Pred letošnjo sezono je Lorenza pozval k spoštovanju.

“Vedno sem spoštoval Jorgeja, on pa je mene spoštoval malo manj,” je povedal 36- letni Italijan. “Upam, da bova letos drug drugega spoštovala v enaki meri.”

Lorenzo pa je ob tem dejal, da si letos želi podobnega konca sezone, kot lani. “Upam, da se bo sezona letos končala tako kot lani, v smislu, da naši tekmeci ostanejo za nami,” je dejal 28 letni Španec. “Rad bi zmagal, a če mi ne uspe, upam da bo to sueplo Valentinu. Sam nimam nobenih zamer ne do Rossija, Marqueza ali Danija Pedrose.”