Rossi: Blizu, vendar ne dovolj

Avtor prispevka: , objavljeno 19. maja 2019 .

Valentinu Rossiju je danes le malo zmanjkalo do izpolnitve cilja pred pričetkom dirkaškega vikenda v Le Mansu. Devetkratni svetovni prvak se je sicer nadejal uvrstitvi na oder za zmagovalce. Upanje na to je lahko črpal tudi iz prejšnjih dirk na tem prizorišču. V zadnjih petih letih je namreč tu kar štirikrat stal na odru za zmagovalce. Danes pa je ciljno črto prečkal kot peti, desetinko za četrtim Millerjem ter manj kot sekundo za tretjim Petruccijem.

“Na suhih dirkah lahko vedno vidiš koliko si dejansko hiter. Pred pričetkom vikenda je bil naš cilj uvrstitev na oder za zmagovalce, vendar na žalost nisem bil dovolj hiter. Kljub temu pa nisem bil daleč, saj sem v cilj prišel tik za obema Ducatijema. To ni bilo dovolj, saj so bili nekoliko hitrejši. Čaka nas še kar nekaj dela.”

Toda že naslednje prizorišče je idealna priložnost zanj, da ponovno stopi na zmagovalni oder. Motociklistična karavana se namreč seli v Mugello. To je zanj vedno zelo posebna dirka. Kljub temu pa se zaveda, da bo morala biti njegova Yamaha tam zelo hitra, če se želi boriti za uvrstistev na zmagovalni oder.

“Mugello je posebna dirka za vse italijasnke dirkače. Vedno je fantastično vzdušje. Morda zaradi vseh navijačev še nekoliko bolj naporna. Zagotovo bomo storili vse, da bomo konkurenčni tam. Stezo imam zelo rad, toda tu bo veliko dirkačev zelo hitrih. Želja bo seveda uvrstitev na oder za zmagovalce.”

Po današnji dirki ima italijanski dirkač za vodilnim Marquezom v skupnem seštevku 23 točk zaostanka zato si bo na domačem terenu to razliko zagotovo želel zmanjšati.