Rossi: Bil sem prepočasen za več kot četrto mesto

Avtor prispevka: , objavljeno 22. marca 2016 .

Valentino Rossi je po prvi dirki sezone v Katarju priznal, da se ni mogel prebiti višje od četrtega mesta, saj za to ni bil dovolj hiter. “Preprosto nisem bil dovolj hiter. Ni šlo za napako v strategiji,” je povedal Italijan. “Le na enem delu, na enem zaviranju sem bil malce hitrejši od fantov pred mano. Toda vsakič sem bil deset metrov preveč zadaj. Žal nisem bil dovolj hiter za napad.”

A dirkač Yamahe si z dosežkom ne beli glave: “Premagali so me. V točkovanju zaostajam, a kljub temu sem še vedno močan.”

Rossi in tretje uvrščeni Marc Marquez sta izbrala drugačno taktiko pri izbiri gum, kot najboljša dva, Lorenzo ter Dovizioso. Oba sta na zadnji del motorja namestila srednje trdo zmes gum, medtem ko sta Lorenzo in Dovizioso vozila z mehko zadnjo gumo. Lorenzo je dejal, da je bila izbira gum ključna za njegovo zmago, a Rossi ni prepričan, če bi z drugačno izbiro lahko vozil kaj hitreje.

“Pomembno je, da razumemo, katere gume se bolje obnesejo na zadnjem delu. Ne vem, če bi bil lahko z mehko gumo kaj hitrejši. Izgledalo je, da sva imela z Marquezom nekaj težav s tršo zadnjo gumo, toda z mehko gumo bi bil lahko morda še počasnejši,” je pojasnil Italijan.

Foto: Yamaha

54 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish