Rossi bi dirkača Tech3 rad videl na tovarniški Yamahi

Avtor prispevka: , objavljeno 31. avgusta 2017 .

Moštvo Tech3 Yamaha tudi letos uporablja motocikel, s kakršnim sta Valentino Rossi in Jorge Lorenzo dirkala lani. Johann Zarco in Jonas Folger, sicer novinca v razredu MotoGP, sta letos odpeljala nekaj izjemnih dirk, med katerimi so tudi takšne, kjer sta se uvrstila pred oba dirkača na letošnjih tovarniških Yamahah.

Rossi je zato dejal, da bi bilo zanimivo, če bi moštvi Yamaha in Tech3 ubrali enako pot kot Honda, ki ima s Calom Crutchlowom sklenjeno pogodbo, Britanec pa dirka v moštvu LCR Honda z enakim motociklom kot Marc Marquez in Dani Pedrosa. Italijan je dejal, da bi Yamahi takšen pristop lahko koristil. “Crutchlow včasih testira na stezah, kjer Marquez in Pedrosa ne, mi pa tega ne moremo storiti s svojimi poltovarniškimi dirkači, saj imamo različne motocikle,” je dejal devetkratni svetovni prvak. “Folger in Zarco sta hitra in zanimivo bi ju bilo videti na našem motorju, vendar o tem odloča Yamaha.”

Folger in Zarco sta v Silverstonu lahko preizkusila prvo različico Yamahinega aerodinamičnega oklepa in čeprav sta uporabo tega preložila na steze, kjer jim bo bolj koristil, sta pozdravila podporo iz tovarne. “Vesel sem, da nam je Yamaha dala priložnost, da preizkusimo te dele in da smo deležni takšne tovarniške podpore,” je dejal Folger. “Vesel sem vsakih novih delov, če povem po pravici pa sem presenečen, saj na začetku sezone nisem pričakoval, da bomo dobili toliko novih delov, saj smo le poltovarniško moštvo.

Na nekaterih dirkah smo bili hitrejši od tovarniških dirkačev, vendar nas še vedno podpirajo, kar je lepo od njih. Priložnost, da preizkusiš nove dele pomeni, da v tovarni zaupajo vate in verjamejo, da jim lahko pomagaš izboljšati motocikel.

Potrebujejo čimveč informacij skupaj z našim moštvom imajo štiri dirkače, zato mislim, da je pomembno, da lahko vsi preizkusimo nove dele.”

Rossi pa je pojasnil, da mu povratne informacije, ki jih daje Zarco, niso tako koristne, kot Folgerjeve, saj je njegova telesna konstrukcija drugačna, vseeno pa je kljub izkušnjam vesel priložnosti, da se od drugih dirkačev še česa nauči. “Včasih pogledam podatke moštva Tech3, saj bi rad našel kako malenkost, ki bi mi pomagala,” je dejal. “Zarco je težji in višji od mene in vozi drugače. Toda kadar je Folger hiter lahko od njega dobimo več koristnih informacij, saj ima podoben slog vožnje, kot jaz. Toda opazujem tudi druge dirkače, tudi tekmece, čeprav imajo drugačne motocikle,” je še dodal Rossi.

Foto: Yamaha

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish