VIDEO: Rossi 18 dni po poškodbi že testiral

Avtor prispevka: , objavljeno 18. septembra 2017 .

Valentino Rossi je na dirkališču v Misanu po le 18 dneh od zloma desne noge že sedel na dirkalni motocikel in opravil nekaj testnih krogov. S testiranjem je dirkač Yamahe želel videti, v kako dobrem stanju je, ter ali bi se lahko na dirke vrnil že ta konec tedna na VN Aragonije. Toda test je bil po nekaj odpeljanih krogih prekinjen zaradi dežja, zato še ni jasno, kakšno je Italijanovo stanje,.

Rossi si je na treningu motokrosa konec prejšnjega meseca zlomil desno nogo, zdravniki pa so priporočili 30 do 40 dni počitka, toda devetkratni svetovni prvak se želi na dirke vrniti čimprej, zato bo z oceno nadaljeval jutri. O tem, ali bo nastopil v Aragoniji pa se bo odločil do srede zvečer. V primeru, da na dirki ne bo nastopil, je na svoj debiv razredu MotoGP že pripravljen dirkač Superbika, Michael van der Mark.

“Valentino je odpeljal le sedem ali osem krogov, preden je začelo deževati,” je pojasnil Valentinov oče, Graziano Rossi. “Kolikor sem slišal, je v nogi čutil bolečine, toda ob tako malo krogih ni mogel oceniti, ali je vrnitev v Aragoniji mogoča. Jutri bo znova na motociklu v Misanu in če bo dež prenehal, bo Valentino poskusil odpeljati še nekaj krogov.”

Italijan bo, če se odloči odpotovati na prizorišče naslednje dirke, moral opraviti zdravniški pregled, zatem pa bo lahko svojo formo ocenil še na prvem prostem treningu, medtem ko bo van der Mark pripravljen prevzeti. Šef moštva Yamaha, Lin Jarvis je dejal, da bo Rossi na dirki nastopil le, če bo čutil, da se lahko bori za uvrstitev med najboljšo peterico.

Po izpuščeni dirki v Misanu je devetkratni svetovni prvak v točkovanju letošnjega prvenstva na četrtem mestu, za Marcom Marquezom in Andreo Doviziosom pa zaostaja za 42 točk.

Foto: Yamaha