ROSS BRAWN: Mladi RUSSELL je material za SVETOVNEGA PRVAKA

Avtor prispevka: , objavljeno 9. decembra 2020 .

George Russell je bil zelo blizu svoje prve zmage v Formuli 1 za Mercedes, ko je na dirki VN Sakhirja zamenjal Lewisa Hamiltona, ki je bil prejšnji teden pozitiven na test koronavirusa.

Po tem, ko je z zaostankom le 26-ih tisočink sekunde zgrešil pole position, je več nesrečnih dogodkov preprečilo njegovo pot do zmage. Kljub razočaranju na dirki, je Ross Brawn prepričan, da je Russell pokazal, da je bodoči svetovni prvak. “George bi moral biti zelo pozitiven glede tega dirkaškega konca tedna, kljub razočaranju na dirki,” je športni šef Formule 1 zapisal v svoji kolumni. “V izjemno zahtevnih okoliščinah je prikazal izjemno predstavo. Vedno sem mislil, da je odličen dirkač Formule 1. Že prej sem komentiral, kako dober je, vendar nikoli ne veš, ali ima še tisto zadnjo hitrost, ki te označuje za sijajnega dirkača. In George je pokazal, da ima še nekaj več, zato lahko rečem, da se je rodila nova zvezda.

Ross Brawn, športni šef Formule 1, je prepričan, da je George Russell dokazal, da je material za bodočega svetovnega prvaka Formule 1.

Sedaj ni dvoma, da je George material za svetovnega prvaka v Formuli 1. V zahtevnih razmerah ni delal napak in vse težave na dirki so bile krivda ekipe in ne njegove. Dirkal je brezhibno, dokler mu ni bila odvzeta zmaga. Po dirki je bil zelo razočaran, ker ni zmagal, vendar mislim, da ne bi smel biti. Sedaj se je registriral na lestvici dirkačev s točkami. Dvomov, ki so jih nekateri imeli, ni več. Jasno je, da je George izjemen,” še doda Brawn. Tačas pa Mercedes še ni navedel, ali bo Russell v ekipi ostal tudi za finalno dirko v Abu Dabiju ali pa se bo Hamilton vendarle vrnil v dirkalnik                           

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish