Rosbergu škodoval dodaten krog v dežju

Avtor prispevka: , objavljeno 5. julija 2015 .

Nico Rosberg je dejal, da ob prihodu dežja med dirko za VN Velike Britanije ni imel druge možnosti, kot da je na namočeni stezi odpeljal še en krog na gumah za suho stezo, medtem ko je njegov moštveni kolega pri Mercedesu, Lewis Hamilton, opravil s postankom in z gumami za dež začel nabirati prednost.

Ko je v Silverstonu začelo deževati je Rosberg uspešno prehitel Valtterija Bottasa in Felipeja Masso in se podal v lov na Hamiltona, ki je v tistem trenutku vozil po dveh sekundi na krog počasneje. Toda Britanec je kot vodilni zapeljal na postanek in na dirkalnik nadel gume za rahel dež, s čimer je zapečatil zmago pred domačim občinstvom.

“Ko je začelo deževati sem bil hvaležen,” je dejal Rosberg po dirki. “Lahko sem napadel in prehitel oba Williamsa ter se močno približal Lewisu, ki je zapeljal na postanek. Sam sem menil, da odločitev ni prava, toda na koncu se je izkazalo, da sem se motil. Kakor koli že, moral sem tvegati saj bi zagotovo izgubil dirko, če bi Lewisu sledil v bokse, zato sem poskušal na stezi ostati krog dlje rezultat pa je tak kot je.”

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo