Rosbergu grozi interna kazen

Avtor prispevka: , objavljeno 24. avgusta 2014 .

V taboru ekipe Mercedes je po dirki za VN Belgije zavrelo. Nico Rosberg je po slabem začetku dirke izgubil dve mesti. Prehitela sta ga Sebastian Vettel in moštveni tekmec Lewis Hamilton. Rosberg je kmalu prehitel Vettla in se kaj hitro poskušal prebiti tudi mimo Hamiltona na zaviranju v šikano Les Combes. Hamilton je svoje mesto branil, Rosberg pa je v naslednjem zavoju poskušal mimo po notranji strani. Poteza se ni izšla in Hamilton je hitro zaprl vrata, Rosbergu pa se ni uspelo pravočasno umakniti s poti drugega Mercedesa, ki je tako trčil v prednje krilce njegovega dirkalnika.

Hamiltonu je počila guma, dirko pa je končal predčasno in seveda brez točk. Trčenje je povzročilo nekaj preglavic tudi Rosbergu, kateremu se je v incidentu polomilo prednje krilce, posledično pa izgubil možnosti za zmago.

Šef ekipe, Toto Wolff je bil po dirki vidno jezen na oba dirkača. “V drugem krogu ne moreš napasti za vsako ceno in pri tem poškodovati obeh dirkalnikov,” je dejal in pojasnil, da se bodo z dirkačema zelo intenzivno pogovorili. Za nemški RTL je dejal celo, da Rosberga najverjetneje čaka interna kazen.

Na Rosberga je bil jezen tudi Niki Lauda. “Preprosto nesprejemljivo je, da Nico trči v Lewisa in to v drugem krogu dirke.”

Foto: Mercedes