Rosbergov motor še vedno pod drobnogledom

Avtor prispevka: , objavljeno 7. septembra 2015 .

Nico Rosberg mora počakati še nekaj dni, da bo zagotovo vedel ali bo moral na singapurski dirki uporabiti nov motor, ali bo lahko uporabil starega. Pri Mercedesu so namreč v Monzi porabili vse karte za nadgraditev njihovega motorja. Kakorkoli že, pri Rosbergu pa je na zadnjem treningu prišlo do pregrevanja motorja, zaradi česar je mogel Nemec dirkati s prejšnjo različico motorja. S tem motorjem pa na dirki ni imel sreče v zadnjem delu dirke, ko je moral tudi odstopiti.

Toto Wolff pravi, da motor pregledujejo v Brixworthu, kjer bodo tudi povedali, ali ga lahko še uporabljajo. Če temu ne bo tako, bo moral v Singapurju uporabiti svoj četrti motor: “Ne vemo še ali gre za končno poškodbo. Vemo pa, da ne gre za okvaro motorja, ampak za puščanje hladilnega sistema, kar je vodilo v okvaro motorja. Žal prej nismo vedeli, da bo do tega prišlo, je pa motor imel za seboj že pet dirk, torej je bila to že skoraj celotna šesta.”

Do okvare je prišlo, ko so morali bolj pritisniti, da bi ujeli Vettla. Pri Mercedesu se namreč dobro zavedajo, da se jim tekmeci približujejo. v Monzi so tako tvegali zelo veliko z razvojem motorja. Ob približevanju koncu življenske dobe motorjev je torej zelo kritično, tudi v prihajajoči sezoni bo, a Toto pravi, da je pač potrebno kdaj tudi tvegati: “Tvegali smo, Nico je izgubil pomembne točke, a prihodnjo sezono moramo biti še bolje pripravljeni, zaradi tega sedaj vse vlagamo v nov motor. Smo pa v zelo tesnem prvenstvu, a ne smemo pozabiti na prihajajočo sezono.”

Foto: Mercedes

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo