Rosberg zmagovalec dirke za VN Beglije

Avtor prispevka: , objavljeno 29. avgusta 2016 .

Prvo dirko druge sezone na znamenitem dirkališču Spa v Belgiji je s prvega mesta začel Nico Rosberg. Niko Rosberg je ohranil prednost, vendar so se že v prvem zavoju zadeli Max Verstappen, Kimi Räikkönen, ter Sebastian Vettel. Max Verstappen se je nato ustavil v boksih, kjer je dobil nova sprednja krilca. Isto težavo je imel tudi Kimi Räikkönen, vendar so imeli mehaniki več težav pri menjavi. Po odstopih Jensona Buttona, Pascala Weherleina in Carlosa Seinza in Marcusa Ericssona se je tudi Lewis Hamilton, ki je zaradi kazni štartal iz predzadnjega mesta, hitro prebijal naprej in po šestih krogih že bil na desetem mestu. V istem krogu je s steze zletel Kevin Magnussen, ki se pri tem ni težje poškodoval. Po nesreči je bil takoj na dirkališču varnostni avto, kar so nekateri izkoristili za postanek v boksih, vendar sta Nico Rosberg in Lewis Hamilton, ki se je prebil do petega mesta, ostala na dirkališču. Vodstvo dirke se je nato v desetem krogu, zaradi popravila ograje, odločilo za prekinitev dirke.

Lewis Hamilton je nato že v naslednjem krogu po ponovnem štartu prehitel Fernanda Alonsa in se tako prebil na četrto mesto. V naslednjem krogu sta si ostre dvoboje privoščila Max Verstappen in Kimi Räikkönen, pri čemer si je Max Verstappen privoščil tudi kakšno, med dirkači prepovedano dejanje, in sicer, ogrožanje dirkača za seboj.

V osemnajstem krogu je Lewis Hamilton prehitel Nica Hülkenberga in tako pristal na tretjem mestu, ki ga je ohranil tudi po postankih v boksih drugih dirkačev. V šestindvajsetem krogu sta se dvakrat prehitela Max Verstappen ter Sebastian Vettel, kateremu je nato v naslednjem krogu uspelo izvesti še en prehitevalni manever in tako ohranil prednost. V tridesetem krogu se je Lewis Hamilton približal drugemu Danielu Ricciardu, vendar še ni imel možnosti za prehitevanje. V triintridesetem krogu je Sebastian Vettel prehitel Felipeja Masso, vendar je zaradi napake v naslednjem krogu izgubil pridobljeno pozicijo, katero pa mu je uspelo pridobiti nazaj v naslednjem krogu.

Zmagovalec dirke za VN Belgije je na koncu postal Nico Rosberg, na drugem mestu je pristal Daniel Ricciardo, in tretje mesto si je iz predzadnjega štartnega mesta priboril Lewis Hamilton. Na četrtem mestu je bil Nico Hülkenberg, peti Sergio Perez. Nedeljska dirka je tako poskrbela za veliko zanimivih akcij, ki bodo zagotovo polnile časopise v naslednjem tednu.

Naslednja dirka je na vrsti že naslednji teden v Monzi, do konca sezone pa tako z naslednjo dirko ostaja še osem dirk.

 

1 N. Rosberg Mercedes
2 D. Ricciardo Red Bull
3 L. Hamilton Mercedes
4 N. Hülkenberg Force India
5 S. Perez Force India
6 S. Vettel Ferrari
7 F. Alonso McLaren
8 V. Bottas Williams
9 K. Räikkönen Ferrari
10 F. Massa Williams

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish