Rosberg zadovoljen z zimskimi pripravami

Avtor prispevka: , objavljeno 1. marca 2015 .

Nico Rosberg ob zaključku predsezonskih testiranj, točno dva tedna pred prvo letošnjo dirko, ni skrival optimizma, potem ko je odpeljal najhitrejši čas.

Da bo Mercedes letos težko premagljiv je bilo jasno še pred začetkom testiranj, saj je bila njihova premoč v lanski sezoni prevelika, združeni časi testiranj pa pričakovanja le potrjujejo. Rosberg je najboljši čas odpeljal na mehkih gumah, najbolj pa se mu je na enaki zmesi približal momštveni kolega Lewis Hamilton. Britančev čas je bil dobri dve desetinki slabši.

Čeprav se je Hamiltonovemu času na štiri stotinke približal Valtteri Bottas z Williamsom, je svoj čas postavil na hitrejših, supermehkih gumah. Moštvo iz Grova je napovedovalo naskok na najvišja mesta po uspešni lanski sezoni in sodeč po časih jim je to tudi uspelo, saj je bil četrti najhitrejši drugi Williamsov dirkač Felipe Massa z dvema desetinkama slabšim časom od Finčevega.

Največje presenečenje testiranj je vsekakor moštvo Ferrari, ki je praktično vsak dan presenečalo s hitrimi časi in tekmeci v rdečih dirkalnikih iz Maranella vidijo težke nasprotnike. To potrjujejo tudi časi, saj sta se oba Ferrarija znašla na petem in šestem mestu med najhitrejšimi časi. Hitrejši je bil Kimi Raikkonen, ki je odpeljal za stotinko slabši krog od Masse, bil pa je slabi dve desetinki hitrejši od novega moštvenega kolega, Sebastiana Vettla.

Kot kaže bo torej letošnja sezona očitno obarvana srebrno, kljub temu pa si morda lahko obetamo nekaj večjega odpora s strani Williamsa in Ferrarija, ki bosta začinila boj za drugo in tretje mesto med konstruktorji.

Zanimivo pa bo tudi letos nekoliko bolj v ozadju, saj so moštva Sauber, Lotus ter Toro Rosso očitno močno izenačena. Najhitrejši izmed dirkačev trojice je bil Felipe Nasr, njegovemu času pa so se na manj kot dve desetinki približali Romain Grosjean, Carlos Sainz ter Pastor Maldonado.

Kljub vsemu pa neznanka ostaja moštvo Red Bull, za katero lahko kljub težavam z motorjem pričakujemo, da se bodo borili za točke, čeprav njihova dirkača nista odpeljala kroga, ki bi sodil med najhitrejših deset.

Enako velja tudi za moštvo McLaren Honde, ki med testiranji ni imelo veliko sreče z zanesljivostjo dirkalnika. Predvsem je težave povzročal Hondin pogonski agregat, toda podobno zgodbo smo videli lani z moštvom Red Bull, ki pa je bilo nato med sezono edino, ki je poleg Mercedesa uspelo zmagati na kateri dirki. Ravno primer Red Bulla nas opominja, da Fernanda Alonsa in Jensona Buttona ne smemo odpisati.

najhitrejsicasi